Mersin’de dolandırıcılar suç üstü yakalandı

Güncelleme 20 Mart 2023, 12:04

Mersin Emniyet Müdürlüğü  Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerimiz, dolandırıcılara yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Yapılan çalışmalar neticesinde, Ç.A. isimli şahsın haberi olmadan ehliyetinin alınarak adına hat açıldığı ve bankadaki hesabında 15.000-TL ve farklı bankadan 100.000-TL kredi çekildiği bilgisi alınmasıyla yapılan çalışmalarda;
Şikayetçi Ç.A. isimli şahsın Sosyal Medyadan tanışıp bir defa görüştüğü bir bayan tarafından ehliyetinin çalındığı ve ehliyeti R.U.Y. isimli şüpheli şahsa verdiği, R.U.Y. isimli şüpheli şahsın Ç.A benzeyen bir şahıs bularak Müşteki adına hat aldıkları, o hat ile e devlet şifresine tanımlı telefon numarasını değiştirdiğini ve Müştekiye benzeyen şahıs ile birlikte giderek Müşteki hesabı adına kredi çekip Müştekiyi toplamda-115.000-TL mağdur ettikleri anlaşılmıştır.
Bahse konu Şüpheli Y.B ve R.B. isimli bayanlar ve Şüpheli R.U.Y. isimli şahıslar Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yakalanarak Adliyeye sevk edilmiş, R.U.Y. isimli şahıs tutuklanmış, Y. B. Ve RB isimli bayanlar ev hapsi almıştır.

Başa dön tuşu