Mersin Üniversitesin ‘den önemli bir başarı

Güncelleme 30 Mayıs 2022, 15:07

Mersin Üniversitesi  Hazine ve Maliye Bakanlığının mali güvencesinde yer alan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı desteği ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan ve Dünya Bankası’nın da fonladığı  “Türkiye’de Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesine (KABEV)” kabul edilen ilk üniversite oldu.

Mersin Üniversitesinin  Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (27.285m²), Tıp Fakültesi (27.481m²), Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi (96.000m²) binaları proje kapsamında seçilen binalar oldu. Bu üç binanın enerji verimliliğinin arttırılmasına yönelik enerji etüt raporunun, rölöve projelerinin ve tadilat uygulama projelerinin hazırlanmasına başlandı. Gerek otoparklara gerekse de bina çatılarına güneş enerjisi panelleri yapılmasından, binaların yalıtımlarının baştan elden geçirilmesine kadar birçok iş ve işlemler de proje kapsamına dahil edildi.

Projenin tamamlanmasıyla ısı yalıtımı, aydınlatma, elektrik kullanımı, havalandırma, ısıtma, soğutma, geri dönüşüm, bina otomasyonu ve su kullanımı alanında köklü tadilatlar yapılarak önemli ölçüde enerji tasarrufu yapılması hedefleniyor. Söz konusu çalışmaların tamamlanmasıyla yıl sonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından inşaat ihalesi yapılacak.

Bu önemli başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, projenin kabul edilmesine katkı sağlayan Üniversitenin  Genel Sekreteri İsa Değirmenci ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeline teşekkürlerini iletti.

Başa dön tuşu