Mersin Şehir Tiyatrosu, Gülnar, Mut ve Erdemli’ de Perde Açtı

Güncelleme 24 Mayıs 2022, 11:18

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu başarılı kadrosuyla çıktığı turne kapsamında ilçeleri gezerek, “Gökkuşağının Altında” oyununu çocuklar, “Vahşet Tanrısı”nı ise yetişkinler için sahneledi. Gülnar’da sergilenen oyunlarla ilçedeki vatandaşlar keyifli bir gün geçirirken, başarılı tiyatro ekibi Mut ve Erdemli’de de vatandaşlardan tam not aldı.

3 ilçede sahnelenen oyunları izleyen vatandaşlar, ‘Seyirci Defteri’ni güzel duygularla doldurdu. Mersin Şehir Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen olarak görev alan Ozan Erdönmez, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm olanaklarıyla sanat Mersin’in her köşesinde” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile kentin dört bir yanı sanatla buluşuyor. Mersinli her yaştan vatandaşa hitap eden sanatsal etkinlik ve aktiviteler hız kesmeden devam ediyor. Başarılı bir kadroya sahip Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da bu kapsamda çıktığı ilçe turnesinde sanatseverlerle buluştu. Turnenin ilk durağı olan Gülnar’da hem çocuklar hem de yetişkinler için oyunlar sahnelendi. Şehir Tiyatrosu oyuncuları, Mut ve Erdemli ilçelerinde de perde açarak vatandaşlardan alkış topladı.

Şehir Tiyatrosu, turnenin ilk perdesini “Gökkuşağının Altında” çocuk oyunu ile açtı. Gülnar Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun, çocuk kahkahaları ile süslendi. Aynı gün içerisinde perdelenen “Vahşet Tanrısı” oyunu da yetişkinlerden büyük alkış aldı. Gülnar’ın ardından tiyatro ekibi Mut ve Erdemli ilçelerinde de sahne aldı. Turne boyunca beğeni ve alkışların odağı olan Şehir Tiyatrosu, tatlı bir yorgunlukla kent merkezine döndü.

Şehir Tiyatrosu’nun ‘Seyirci Defteri’ de güzel duygularla doldu

Mersin Şehir Tiyatrosu’nun Gülnar, Mut ve Erdemli’de sahnelediği oyunları izleyen vatandaşlar, ‘Seyirci Defteri’ni güzel duygularla doldurdu. Minikler, çocuk oyununu izlerken yaşadıkları mutluluğu ve oyunların devamı için dileklerini deftere döktü. Yetişkinler ise tiyatro ekibini tebrik ederek, izledikleri oyundan duydukları memnuniyeti güzel duygularla deftere yazdı.

Mersin Şehir Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen olarak görev alan Ozan Erdönmez, turnenin ilk gününde şu bilgileri paylaştı:

“Çocukların ya da  yetişkinlerin bu oyunlara gelmesi mutluluk verici. Hepsine aslında bir masal anlatıyoruz. Sanatın ve sanatçının yanında olan bir kurumda çalıştığım için minnettarım. Onlarla buluşmak ve onları hakikaten güzel bir şekilde yönlendirmek, sanatla yoğurmak zaten bizim görevimiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm olanaklarıyla sanat Mersin’in her köşesinde.”

3 ilçede de kahkahalarla süslenen “Gökkuşağının Altında” tiyatro oyununa çocuklarını getiren anne ve babalar da oyunu aynı beğeni ile izledi. Minik oğlu Talha ile oyunu izlemeye gelen Neslihan Cıra, “Gülnar’da sinema veya herhangi bir şey yok. Böyle bir etkinliğin devamlılığını isteriz. Çocuklar için özellikle çok güzel oldu. Seve seve geldik. Çocuklar oyunu çok beğendiler. İnanılmazdı yani. Ben ilk defa etkinliğe katıldım. Bayıldık” dedi.

Kızları Destina ve Aybüke’yi oyuna getiren Pelin Küçük, “Etkinlik çok güzeldi. Çocuklar çok beğendiler. Her zaman için olmasını istiyoruz. Eğleniyorlar. Bir değişiklik oluyor çocuklar için. İyi şeyler katıyor. Çocukların çok hoşuna gidiyor” diye konuştu.

Yine minik oğluyla birlikte tiyatroya gelen Şerife Tömme ise “Çok güzeldi, eğlenceliydi. Memnun kaldık. Ne zaman olsa geliriz. Biz bile çocuklarla izledik” ifadelerini kullandı.

Kızları Zeliha Nur ve Sümeyye Betül’le oyunu izlemeye gelen Yusuf Levent Arabacı,  “Erdemli ilçesinde Kargıpınarı’nda oturuyoruz. Kızlarımı getirdim. Oyunun duyurusu bir mesaj olarak gelmişti bana. Çok da iyi oldu geldiğimiz. Çok eğitici, öğretici bir program oldu çocuklar için. Çok hoşumuza gitti. Devamını bekliyoruz inşallah ilçemizde. Çocuklar çok sevindiler, hep güldüler. Her bölümünü çok severek izlediler” diye konuştu.

Oyuna minik oğlu Hasan Metehan ile gelen Özgür Çiftçi ise, “Oyun çok güzeldi, profesyonel bir ekip. Daha önce de yapılıyordu. Bunun devamının gelmesi çok güzel. Özellikle çocuklar için böyle bir etkinlik çok güzel. İlçelerde bunun devamını bekliyoruz. Çocuklarımızla birlikte geldik. Çok da eğlendik. Gerçekten ekibe çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Her zaman bu tür etkinliklerin olmasını istiyoruz”

“Vahşet Tanrısı” oyunu da izleyicilerden tam not aldı. Üniversite öğrencisi Fatma Kandemir, “Çok güzeldi. Bize de bir değişiklik oldu. Bu tür etkinliklerin olmasını her zaman isteriz. Bize de eğlence oluyor” dedi.

Üniversite öğrencisi Hediye Alev, “Çok beğendik. Zevkle izledik arkadaşlarımızla” diye konuştu.

Meltem Ak ise “Her zaman bu tür etkinliklerin olmasını istiyoruz. Bizim ihtiyacımız var” dedi.

Başa dön tuşu