Mersin Limanı’nın büyümesi zorunluluk”

Güncelleme 6 Temmuz 2022, 10:44

Çevre Mühendisi Ali Burak Kılıç, Mersin Limanı rıhtımının genişlemesinin zorunluluk haline geldiğine dikkat çekerek, “Mersin Limanı artacak kapasitesiyle birlikte kısa sürede Türkiye’nin ve bölgenin en iyi limanı olacaktır” dedi.

Mersin Limanı 20 ve 21 No’lu Rıhtımların Uzatılması Projesi’nin Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Toplantısı düzenlendi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Burak Kılıç, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) personelleri, proje sahibi Mehmet Turan Akay ve çok sayıda gazeteci katıldı. Projenin sunumunu yapan Çevre Mühendisi Ali Burak Kılıç, proje hakkında teknik bilgiler verdi.

“GEMİ KAPASİTLERİ YÜKSELDİ”

Mersin kurvaziyer ve konteyner limanı MIP tarafından devralındıktan sonra artan ihracat hacminin karşılanabilmesi ve ihracatçı firmaların liman içerisinde daha hızlı ve kaliteli hizmet alabilmelerini sağlamak amacıyla hızla modernizasyon işlemlerine başlandığını belirten Kılıç, “Dolayısı ile dünya genelinde deniz ticaretine olan talebin artması ve bu talep doğrultusunda yeni inşa edilen gemi kapasitelerinin yükselmesi sebebi ile bu tip yeni gemilerin Mersin Limanı’na yanaşabilmeleri için rıhtım genişletme çalışmalarının yapılması bir zorunluluk haline gelmiştir” dedi.

“BÖLGENİN EN İYİ LİMANI OLACAK”

Çalışmalar tamamlandığında daha büyük ve tonajlı gemilerin Mersin Limanı’na sefer yapmalarına olanak sağlayacağına ve daha fazla gemi yanaşarak, daha fazla yük limanda aktarma yapılacağına dikkat çeken Kılıç, Mersin Limanı’nın ülkenin en önemli limanlarından biri olduğunu vurgulayarak, “İthalat, ihracat ve transit ticarette Türkiye’nin en önemli limanlarından biri olan Mersin Limanı, Mersin Kurvaziyer ve Konteyner Limanında sözü edilen yatırımların ve operasyonel gelişmelerin gerçekleştirilmesi neticesinde artacak kapasitesiyle birlikte kısa sürede Türkiye’nin ve bölgenin en iyi limanı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu