Mersin Kent Konseyi toplandı

Mersin Kent Konseyi Yürütme Kurulu; Nisan ayı toplantısını Mersin Deniz Ticaret Odası’nda gerçekleştirdi.

Güncelleme 16 Nisan 2022, 12:29

Kısa bir süre önce seçilen Ayferi Tuğcu başkanlığındaki Mersin Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Mart ayında yapılan toplantıda alınan, bundan sonraki Yürütme Kurulu Toplantıları’nın, yürütmedeki üyelerin temsil ettiği kurumlarda yapılması kararı gereği; Nisan ayı Yürütme Kurulu Toplantısı’nı Mersin Deniz Ticaret Odası’nda yaptı.

Toplantı, Mersin Deniz Ticaret Odası Temsilcisi ve Yürütme Kurulu Üyesi Ezgi Biçer Uçar’ın, Deniz Ticaret Odası’nın faaliyetleri ve katkılarını içeren sunumu ile başladı.

Mersin Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun Nisan ayı toplantısına, katılımcılık ve çoğulculuk anlayışı gereği, geçtiğimiz haftalarda yapılan Seçimli Genel Kurul’da seçimle belirlenen Engelli, Gençlik ve Kadın Meclis Başkanları ile Çalışma Grup sözcüleri de katıldı.

Meclis Başkanları ve Çalışma Grupları, gerçekleştirdikleri ve halen devam etmekte olan projeleri hakkında Yürütme Kurulu’na bilgi verdi.

Kente dair birçok sorunun ve beraberinde çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda en önemli konu, Mersin özelinde “Mavi Bayrak Etkinliği” oldu. Toplantıda, bir deniz kenti olan Mersin’de turizmin gelişmesine doğrudan katkı sağlayacak olan ve buna bağlı olarak temiz bir deniz sayesinde turizm gelirlerini de arttıracak olan Mavi Bayraklı Plaj sayısının çoğaltılması gerektiği belirtilirken, kent genelinde Mavi Bayraklı Plaj sayısının artması için yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Mersin Deniz Ticaret Odası’nda gerçekleşen toplantının sonunda, Mersin Kent Konseyi Yürütme Kurulu Mayıs ayı toplantısının Çevre Mühendisleri Odası’nda yapılması kararlaştırıldı.

Başa dön tuşu