Mersin de kaçak sigara operasyonu

Güncelleme 7 Mayıs 2022, 14:07

Devletin vergi gelirlerini hatırı sayılır ölçüde azaltan, yasal ticareti önemli ölçüde sekteye uğratan ve oldukça sağlıksız koşullarda üretildiği için tüketici sağlığını da tehlikeye atan yasadışı açık tütün ve kaçak sigara satışlarının; devlet, toplum ve birey açısından tehdit oluşturduğu öne sürüldü. Yasadışı açık tütün ticareti sebebiyle her yıl yaklaşık olarak devletin 30 milyarlık bir vergi kaybına uğradığı belirtilirken, etkin mücadeleyle vergi kaybı engellenerek binlerce kişiye istihdamı yaratılabileceğine vurgu yapıldı.
Yasal Düzenlemeler ve Kaçak-Ürün İhbar Hattı Etkili Oluyor
Ülkenin kanayan yarası olan ve devletin vatandaşı ile el ele vererek topyekûn bir mücadele ile yasadışı kaçak sigara ve tütün ticaretine, vatandaşın, kolluk görevlileri ile  beraber hareket etmesi gerektiğinin altını çizen. resmi sigara satıcıları 155 Polis, 156 Jandarma ve 136 Kaçak Ürün İhbar Hattının vatandaşlar tarafından aranmasının çok önemli olduğu vurgulandı.
5607 sayılı Kaçakla Mücadele Kanunu çerçevesinde yapılan son düzenlemelerin de hayata geçirilmesi ve gerek vatandaşın ihbarları gerekse kolluk kuvvetlerinin planlı operasyonları sayesinde oldukça başarılı sonuçlar alındığı, yasadışı gruplara hem ülke genelinde hem de Mersin’de  büyük darbeler vuruldu gözleniyor…

Başa dön tuşu