Mersin Büyükşehir, Tarsus’a yeni bir okuma salonu kazandırdı

Güncelleme 15 Mart 2022, 11:34

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’un merkez Altaylılar Mahallesi’nde yer alan Ötüken Vadi Park içerisine bir okuma salonu kazandırdı. Üst katı kurs merkezi olarak kullanılan binanın alt bölümü okuma salonu olarak dizayn edildi. Ferah ortamıyla dikkat çeken okuma salonu vatandaşlardan büyük beğeni topluyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kültürel hayatın canlanması, toplumda okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve özellikle öğrencilerin rahat bir ortamda ders çalışabilmesi için hizmetlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür Tesisleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, Tarsus’ta konutlaşmanın hızla devam ettiği ve nüfusun yoğunlaştığı Tarsus’un merkez Altaylılar Mahallesi’nde bulunan Ötüken Vadi Park içerisine okuma salonu kazandırıldı.

Muhtardan ve mahalle sakinlerinden gelen yoğun talep üzerine hayata geçirilen çalışma kapsamında parkın yemyeşil ve güvenli ortamında, üst katı kurs merkezi olarak kullanılan binanın alt bölümü okuma salonu olarak dizayn edildi. İçerisine şık ve dekoratif aydınlatma sistemi döşenen Ötüken Vadi Park Okuma Salonu’nda, mutfak, tuvalet, personel ofisi gibi eklentiler de bulunuyor. Klimaları takılan, raflarında birçok kitabın bulunduğu, içecek ikramının yapıldığı ve ferah ortamıyla dikkat çeken okuma salonu, vatandaşlardan büyük beğeni topluyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür Tesisleri Şube Müdürü Ozan Soydan, “Vahap Başkanımızın öncülüğünde kentimizin birçok noktasında, kütüphane projesi kapsamında okuma salonu çalışmaları yapıyoruz. Bugün ise Tarsus ilçemizde Ötüken Vadi Parkı yerleşkesi içerisinde bulunan bir okuma salonunu hizmete açtık. Bu projelerin çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü kültür, toplumları anlama ve kaynaştırma sanatıdır. Kuşaktan kuşağa, nesilden nesile aktarılan bir yapı taşıdır, felsefedir. O noktada bu çalışmaları çok önemsiyoruz” dedi.

Toplumda kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasının hedeflendiğini belirten Soydan, “Bunu çok önemsiyoruz. Buna yönelik de önemli eğitimler, sunumlar yapacağız. Vatandaşlarımızı bu noktada bilinçlendireceğiz. Hem ilköğretim hem lise hem de üniversite çağındaki öğrenciler ve başta okuma-yazma bilmeyen kadınlar olmak üzere tüm vatandaşlarımız için çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Gençler ve öğrenciler memnun

 

Ötüken Vadi Park’a sıkça geldiğini söyleyen 9. sınıf öğrencisi Yaren Kıncak, “Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan okuma salonu açıkçası çok iyi oldu. Çünkü arkadaşlarımla sürekli bu parka geliyordum. Artık geldiğimde güzel bir ortamda ders de çalışabileceğim. Teşekkür ederiz Başkanımıza” dedi.

Salonun hizmetlerinden faydalanan Rafet Şenel de memnuniyetini dile getirerek, “Temiz bir ortam, yeni açılmış zaten. Arkadaşlarımızla birlikte gelerek rahatlıkla kitap okuyabiliriz. Diğer arkadaşları da çağırabiliriz. Klima var, gayet rahat bir ortam” ifadelerine yer verdi.

 

Başa dön tuşu