Mersin Büyükşehir, MEŞOT’u yeniledi

Güncelleme 13 Nisan 2022, 10:23

Mersin Büyükşehir Belediyesi, MEŞOT’ta kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Gelen yolcular için modern ve otantik dinlenme bölümleri hazırlayan Büyükşehir, giden yolcu kısmında ise iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi, Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne (MEŞOT) gelen ve giden yolcular için yeni dinlenme alanları kurdu. MEŞOT binasında kapsamlı iyileştirme çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir, yeni oturma gruplarıyla MEŞOT’u daha modern bir görünüme kavuşturdu.

MEŞOT binasının çatı izolasyonu ve asma tavan yenilemesini yapan Fen İşleri Dairesi, binanın duvar boyasını ise komple yeniledi. Toplam 16 saksı, 22 demir çerçeveli pano ve 21 oturma grubunu MEŞOT’a yerleştiren Büyükşehir ekipleri, gelen yolcu kısmına ise modern bir dinlenme alanı kazandırdı. Park ve Bahçeler Dairesi de süs havuzları ile saksılar üzerinde çalışma gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’nde görevli İnşaat Mühendisi Mustafa Ümit Diken, gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgi verirken, “Misafirlerimizi karşılamak için özgün bir proje hazırladık. Deckler, ahşap oturma grupları, beton süs havuzları ve galvanizli saçtan saksılar yaptık. Bu alanı modern bir hale getirdik. İçeride de ahşap oturma grupları yaptık. Bunları desteklemek için 88 adet görsel hazırlandı. Mersinimizin bütün özelliklerini taşıyan resimleri giden yolcularımıza sunacağız. İçeride 19 aydınlatma bölümümüz var. Bunların 15 adedi su akıtıyordu. İzolasyonlarını yaptık. Şu anda hiçbir su sızıntısı yok. Ayrıca içeride duvar, ahşap ve demir imalatların boyalarını yaptık. Engelli vatandaşlarımız için engelsiz yürüyüş bantlarının eksiklerini de tamamladık” dedi.

“Vatandaşlarımızın memnuniyetinin en üst seviyede olduğu görünüyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Otogar Şube Müdürü Erol Çetin, vatandaşların çalışmalardan memnun olduklarını belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyemiz MEŞOT içerisinde iyileştirme ve yenileme çalışmaları yaptı. Son yapılan çalışmalarda palmiye ağaçları ve oturma grupları ile beraber MEŞOT’un çehresi değişmiş oldu. Vatandaşlarımızın memnuniyetinin de en üst seviyede olduğu görünüyor” ifadelerini kullandı.

Otogarda misafirini bekleyen vatandaşlardan Alaattin İlhan, Büyükşehir’in hem Mersin genelinde hem de otogardaki çalışmalarından memnun olduğunu belirterek,  “Otogara sürekli gidip geliyorum. Otogardaki çalışmalar çok güzel. İlk defa görüyoruz. Hemen hemen 25 senedir Mersin’deyim, otogarın bu kadar güzelleştiğini ilk defa gördüm. Şöyle baktığın zaman saksılar filan güzel, bir yenilik var. Güzel bir şey” diye konuştu.

Vatandaşlardan Abdülmenaf Yerlikaya, “Büyükşehir hizmet ediyor, gerçekten çok memnunuz. Çok güzel yapmış. Yaklaşık 20 yıldır Mersin’de yaşıyorum. Daha önce böyle bir hizmet görmedik” diye konuştu.

Başa dön tuşu