Mersin Barosu İstanbul Sözleşmesi Duruşmasına Katıldı

Güncelleme 29 Nisan 2022, 10:07

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi kararının iptali istemiyle açılan davanın duruşması Danıştay 10. Daire’de yapıldı.

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı Mersin Barosu ile birlikte birçok baro, sivil toplum örgütü, kurum ve kuruluş, yürütmenin durdurulması ve kararın iptali talebiyle Danıştay’da dava açmıştı. 10 baro ile sivil toplum örgütleri, 29.04.2022 tarihinde saat 09.45’ten itibaren görülmeye başlanan duruşmada iddialarını ve savunmalarını yaptı.

Danıştay tarihinin en kalabalık duruşmasına Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi üyeleri, TBB yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda avukat ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Savcı, davanın kabulü ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin iptali yönünde mütalaa vererek, İdari Yargılama Usulü Kanunu’na göre kararın daha sonra yazılı açıklanacağını bildirip duruşmayı bitirdi.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi yaptığı açıklamasında, İstanbul Sözleşmesi’nin TBMM devre dışı bırakılarak Anayasa’ya aykırı olarak feshedildiğini, fesih kararının hukuksuz olduğunu, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararından vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

Başa dön tuşu