Kebapçı kadın usta Adana kebabına lezzet katıyor…

Güncelleme 8 Mart 2022, 11:40

Kuaförlüğü bırakıp lokanta açan kadın usta, 8 yıldır evinin geçimini   lezzetli kebabın,dan sağlıyor.

Kuaförlüğü bıraktıktan sonra kebap ustası olmaya karar veren 3 çocuk annesi sibel çelenk Mezitli ilçesi Deniz Mahallesi’nde açtığı lokantada yaptığı kebap, ciğer ve Tantuni  çeşitlerini müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Geleneksel yöntemle kebap pişiren Çelenk, etlerin terbiyesinden zırhla kıyma haline getirilip pişirilmesine kadar olan süreçlerin tamamını tek başına yapıyor.

Sibel Çelenk  kebap yaparken, lokantada yanında çalıştırdığı 1 oğlu da salata yapımı ve yemeklerin servis edilmesiyle ilgileniyor.

Kebap ustası  daha önce kuaförlük yaptığını belirterek, 8 yıl önce lokanta açarak kebapçılığa başladığını söyledi.

İlk başlardaki zorluklara rağmen kebap ustalığını başardığı için mutlu olduğunu anlatan çelenk, “Kebapçılığa 8 yıl önce başladım. Erkeklerin yoğunlukta olduğu bir sektör olduğu için ilk başlarda çok zorlandım. Başardığım için çok mutluyum.

İyi bir kebap yaptığıma inanıyorum. Her kadın mutfağında kendi bestesini inşa eder.” diye konuştu.

 

Mesleğe başladığı ilk zamanlar müşterilerin karşılarında bir kadın kebap ustası görünce şaşkınlıklarını gizleyemediklerini aktaran çelenk, şunları söyledi:

“Tepki veren kişiler de oldu. Bu iş kadın işi değil erkek işi diyenler de oldu.

Ama müşterilerim artık benim dışımda başkalarının kebabını yemiyorlar. Tüm zorluklarına rağmen mesleğimi ve müşterilerimi çok seviyorum.

Bir şeyler yapıp getirdiğin zaman müşterilerin beğenmesi ve teşekkür etmeleri çok güzel.”

Benim hayatımda dönüm noktası olan Mezitli Belediye Başkanı sayın Neşet Tarhan,a 8 yıl önce verdiği destekten dolayı kendisine sonsuz şükranlarımı sunuyorum dedi.

Başa dön tuşu