Kargıpınarı Mahallesi’ne Hizmet Yağmuru

Güncelleme 31 Ocak 2023, 11:41

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli ilçesine bağlı Kargıpınarı Mahallesi’nde üst üste gerçekleştirdiği hizmetler ile vatandaşların gönlünde taht kurdu. Büyükşehir’in yol yapım ekipleri, ihtiyaç duyulan bölgelerdeki caddeleri yeniledi. Vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda Büyükşehir, mahalleye Halk Ekmek Büfesi ve Mahalle Mutfağı da yerleştirdi.

Mahalle sakinleri hizmetlerden memnun

 Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, Kargıpınarı Mahallesi’nde 50. Yıl Caddesi ile Çakmak Caddesi’ndeki toplam 1170 metre uzunluğundaki yolu, 2 bin 92 ton sıcak asfalt dökerek yeniledi. Yol vatandaşların hizmetine sunuldu.

Kargıpınarı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, bölgede yer alan Halk Ekmek Büfesi ve Mahalle Mutfağı noktası ile de, uygun fiyatlı gıdaya ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Aynı yemeğin dışarıda 40-50 liraya mal olacağını belirten vatandaşlar, 3 çeşit yemeği 6 liraya alabiliyor.

Muhtar Ay: “Kargıpınarı değer görmeye başladı”

Kargıpınarı Mahalle Muhtarı Erkan Ay, Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişte kilit parke taşı uygulaması yapılan 50. Yıl ve Çakmak Caddesi’nde yaptığı çalışmanın çok güzel olduğunu söyleyerek, “Tabiri caizse otoban gibi yola sahip olduk. Hizmetlerinden dolayı Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. Halk Ekmek Büfesi ve Mahalle Mutfağı hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti de belirten Ay, “Mahalle sakinleri ucuz ekmekten sebepleniyor, Mahalle Mutfağımıza yemeğimiz geliyor. Vatandaşımız üç çeşit yemeği 6 liradan alıyor. Hakikaten ihtiyaç sahibi insanlara güzel hizmet veriliyor. Muhtarlar olarak 185 whatsapp hattımızı sürekli kullanıyoruz. Bütün dilek ve temennilerimizi gün içerisinde whatsapptan ulaştırıyor ve hizmetlerimizi alıyoruz. Kargıpınarı değer görmeye başladı” dedi.

“Mersin olarak bugüne kadar böyle bir hizmet görmedik”

Hasan Nemutlu, hizmetlerden duyduğu memnuniyeti anlatarak, “Şimdiye kadar böyle bir şey görmedik. Aşağı yukarı 20 senedir buradayım. 14 sene esnaflık yaptım. Büyükşehrimizin hizmetinden çok memnunuz. Belediye Ekmek Büfemiz geldi, yemek büfemiz geldi. Kargıpınarı’nın caddeleri geçilmiyordu, 1-2 ay önce bütün caddelerimize asfalt döşendi. Büyükşehir gereken hizmetleri yapıyor, elemanlar mahallemizi akşama kadar süpürüyorlar, temizliyorlar” dedi.

Yemeğini dışarıdan yemesi halinde 40-50 TL ödeyeceğini söyleyen Mustafa Ay, “Mahalle Mutfağı’nda 3 çeşit yemeğe 6 TL ödeyerek karnımızı doyuruyoruz. Bunun devamını istiyoruz. Çok güzel işler yapıyorlar” diye konuştu. 

Halk Ekmek Büfesi’nden ekmek alan mahalle sakini Mehmet Ünal,  “Ekmekler güzel. Böyle bir hizmeti buraya getirdiği için, Başkanımızdan Allah razı olsun. Arkasındayız, destekçisiyiz, onu seviyoruz. Her şeyin daha iyi olmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.  

Ekmeğini Halk Ekmek Büfesi’nden, yemeğini ise Mahalle Mutfağı’ndan aldığını söyleyen Ali Vural, “Hizmetlerden çok memnunum. Uygulama çok güzel, devam etmesini istiyoruz. Ekmeğimi de yemeğimi de belediyeden alıyorum. Benim için, herkes için iyi” dedi.

Sevim Gülsoy da “Çok güzel, ben memnunum ekmekten şu anda. Allah razı olsun. Eşim çok seviyor. Diyaliz hastası, halk ekmeğe bayılıyor, öbür ekmekten istemiyor” dedi.

Başa dön tuşu