Karaduvar’a kazandırılan yeşil alan, ‘Sardalya Parkı’ adı verilecek

Güncelleme 5 Haziran 2023, 13:24

Akdeniz Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan ilk toplantısını, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Toplantıda, Karaduvar Mahallesi Sahil Yolunda, park ve yeşil alan düzenlemesi yapılmak üzere Akdeniz Belediyesi’ne tahsis edilen 17 bin 638 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz üzerinde yapılan parka “Sardalya Park” adının verilmesiyle ilgili teklif komisyonlara sevk edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Meclis toplantısında, bir önceki birleşim tutanak özetinin okunup oybirliği ile kabul edildi. Meclise sunulan önergenin kabulünden sonra çeşitli gündem maddelerine geçilerek, ilgili komisyonlara havalesi yapıldı. Toplantıda Diyanet İşler Başkanlığı Akdeniz Kaymakamlığı İlçe Müftülüğünün ilgi yazısıyla, talep üzerine Nusratiye ve Huzurkent bölgelerinde Kur’an kursu binası inşa etmek üzere Akdeniz İlçe Müftülüğüne yer tahsisi yapılması talebine ilişkin önerge görüşülüp Meclis gündemine alındı.

Nusratiye Mahallesi’nde bulunan bir parsele ilişkin Mersin 1. İdare Mahkemesinin 11.02.2022 tarih, 2021/581E. 2022/101K sayılı kararı ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10.02.2023 tarih ve 89 sayılı kararına istinaden hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine, askı süresi içerisinde parsel maliki tarafından yapılan 1 adet itirazın değerlendirmesiyle ilgili teklif görüşülerek komisyonlara havalesi yapıldı. Meclis’te, İçel Sanat Kulübü’nün düzenlediği; karikatür, çizgi roman ve stand up alanında tanınmış ve ümit vadeden sanatçıların katıldığı Mizah Günleri’ne sunulacak maddi katkıya ilişkin teklif de komisyonlara sevk edildi.

 

Karaduvar’a kazandırılan yeşil alana “Sardalya Park” adı verilecek

Toplantıda, Karaduvar Mahallesi Sahil Yolunda, mülkiyeti hazineye ait devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan, park ve yeşil alan düzenlemesi yapılmak üzere Akdeniz Belediyesi’ne tahsis edilen 17 bin 638 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde yapılan parka “Sardalya Park” isminin verilmesi ile ilgili teklif de üyelerin oybirliği ile ilgili komisyonlara havalesi yapıldı. Yine mülkiyeti belediyeye ait veya belediyenin hissedarı olduğu, başka kurumlarca kullanılan ve belediye hizmetlerinde ihtiyaç duyulmayan taşınmazların, belediyenin vergi borcuna karşılık, yetkili kurumlarca belirlenecek rayiç bedel üzerinden Maliye Bakanlığı’na devri ile ilgili teklif de görüşülmek üzere komisyonlara sevk edildi.

Meclis toplantısında son olarak, Akdeniz İlçesi (Tapuda Yenişehir), Bahçe Mahallesi, 711 ada, 9 parsele ilişkin, parsel maliki Saybe Özel Sağlık Eğitim Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Özel Niv Göz Merkezi tarafından hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği ile ilgili teklif komisyonlara gönderildi. Dilek ve temenniler bölümünde de Başkan Gültak, Meclis üyelerinin bir takım konulardaki öneri ve eleştirilerini yanıtladı. Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 9 Haziran 2023 Cuma günü saat 10:00’da düzenlenecek.

Başa dön tuşu