Güncelleme 8 Mart 2022, 11:09
Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Palm City AVM’de gerçekleştirdiği atölyelerde kadınlar hem kaliteli zaman geçiriyor hem hobi ediniyor hem de yeteneklerini ortaya çıkarıyor. Seramik, makrome ve çoraptan bebek yapımı olarak 3 farklı alanda gerçekleştirilen atölyelere kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında kent genelinde gerçekleştirdiği etkinliklerden biri de Palm City AVM’deki atölyeler oldu. Seramik, makrome ve çoraptan bebek yapım atölyesine katılan kadınlar, bir yandan zaman geçirirken bir yandan da hobi ediniyor.
Atölyede eğitim alan kadınlar, kendilerine sağlanan imkanla birbirinden güzel el emeği ürünler ortaya çıkarıyor. Seramik atölyesinde çamurdan fincan yapan ve üzerine rengarenk figürler işleyen kadınlar, renkli dünyalarını fincanlara yansıtıyor. Bazı kadınlar eğitmen eşliğinde makromeyi, bazıları ise çoraptan bebek yapmayı öğreniyor.
Seramik atölyesinde eğitim veren Esengül Kaşıkara da Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği kadınlardan biri. Üretici kadın stantlarında yerini alan Kaşıkara, bir süre sonra kendi atölyesini kurarak, eğitim vermeye başladı. Palm City AVM’de kurulan atölyede eğitim veren Kaşıkara, “İnsanlara bir şeyler katabilmek, bir şeyler verebilmek, yüzlerinde bir tebessüm oluşturabilmek gerçekten büyük mutluluk benim için. Çok heyecanlıyım. Bu kadar kalabalığa hiç eğitim vermedim. İnsanlar burada çok memnun oluyor, çok mutlu oluyorlar. Bu mutluluk beni daha da mutlu ediyor. İşime daha dört elle sarılmama sebep oluyor” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle stant kurduğunu ifade eden Kaşıkara, “Biz Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle belirli stantlar kurduk. Onların aracılığıyla belli bir gelir kaynağı elde ederek atölyemi kurdum. Atölyemi kurunca bunun devamı hep böyle geldi, sürekli de geliyor. Büyükşehir Belediyemizin büyük desteği var” diye konuştu. Kaşıkara, kadınların atölyeden oldukça memnun olduğunu da belirterek, “Çok mutlu oluyorlar. Atölyeme geleceklerini söylüyorlar” ifadelerini kullandı.
“En azından evlerden dışarıya çıkmış oluyoruz”
Emekli öğretmen Canan Anlayışlı da seramik atölyesine katıldı. Etkinliğin kadınların sosyalleşmesi adına önemli olduğunu ifade eden Anlayışlı, “En azından evlerden dışarıya çıkmış oluyoruz. Keşke bu etkinlikler daha çok olsa. Kadınlar bütün gün rutin temizlik, yemek, çocuk bakma dışında en azından kendilerinin sevdiği bir yeteneğini geliştirebilmeli, çalışmalar yapmalı, etkinlikler yapmalı, üretmeli. Emekliliğimden sonra evimde kalıp da tek başıma yaşamak istemiyorum. Dışarıya çıkmak istiyoruz. Bir şeyler yapmak istiyoruz. Çalışmaların giderek artmasını istiyoruz ve çok güzel bir etkinlik. Teşekkür ediyoruz Vahap Başkanımıza, onu seviyoruz. Sevgili eşini seviyoruz. Bu tür kooperatifleşme gibi çalışmalar yapmaları çok güzel. İyi ki Mersin’deyim, iyi ki sosyal bir belediyecilik süregeliyor. Çok güzel, her şeyden çok memnunuz, teşekkür ediyoruz kendilerine” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte kiraz detaylı fincan yapan Züleyha Yavuzer, “Birleştirmesi, boyaması her şeyi bize ait. Çok da mutlu olduk bugün. Arkadaşımla birlikte hem kendimizi geliştirebileceğimiz hem mutlu olabileceğimiz çok güzel bir etkinlikti, teşekkür ediyorum” dedi.
8 Mart’ta doğduğunu ve yaptığı seramiği Büyükşehir’den kendine hediye olarak kabul ettiğini vurgulayan Sibel Üren ise “Balık yaptım, balık burcuyum ve 8 Mart’ta doğdum; Dünya Kadınlar Günü. Bu bana büyük bir hediye oldu. Belediyenin hediyesi diye ben artık bunu kullanırım. Her seferinde de bugünü hatırlarım. Çok keyifliydi, hoşuma gitti. Arkadaşımla birlikte kaliteli vakit geçirdim. Sosyalleştik, hocalarımızla tanıştık, güldük, eğlendik” ifadelerini kullandı.