İzmir Kreş Fiyatları İçin Fahiş Zam

Güncelleme 21 Şubat 2022, 23:34

İzmir Kreş Fiyatları İçin Fahiş Zam ! SES İşyeri Temsilciliği, İzmirdeki hastane kreş fiyatları hakkında açıklama yaptı. Sendika, “Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi kreşinde astronomik fiyat artışı yapıldığını belirterek tepki gösterdi.

Kamu Kreşleri Özel Sektörün İnsafına Bırakılamaz. SES Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi İşyeri Temsilciliği basına ve kamuoyuna yaptığı açıklamada ”Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan astronomik kreş fiyatı artışı üzerine zorunlu açıklama ihtiyacı doğmuştur. Sağlık bakanlığına bağlı hastanelerde ilk olarak özel kreş uygulamasına Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlanmış, ihale yoluyla özel kreş uygulamasının sonucu olarak kamu kreşleri de özel sektörün insafına bırakılmıştır. Sendikamızın yıllardır talep ettiği ve mücadelesini sürdürdüğü 7/24 açık,ücretsiz, nitelikli kreş talebinin tam da Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşananlar üzerine ne derece önemli ve vazgeçilmez bir talep olduğu bir kere daha ortaya çıkmıştır” ifadelerine yer verildi.

İzmir Kreş Ücretleri Kamu Maaş Zammına Göre Çok Yüksek

Sendikanın açıklamasında, kamu hastanelerindeki kreşlerin özelleştirildiği belirtilerek, “Sendikamızın bu talebine karşın Sağlık Bakanlığı 2017 yılında açılacak kreşin ihale yoluyla özel kreşe devredilmesi yönünde görüş bildirmiş, 2017 yılından bu yana da çokça kez fiyat vb. meselelerde de sorun yaşanmasına rağmen bu uygulamadan vazgeçilmek bir yana Bakanlık bu uygulamayı yaygınlaştırmak yönünde çaba sarfetmiştir. Her sene şubat ayında yeni fiyatlandırma yapılan hastane kreşinde bu sene yüzde 80’in üstünde bir artış yaşanmış olup kreş sahibi ve hastane idaresi ile yapılan görüşmelerde TUİK rakamlarına göre bu zammın yapıldığı ifade edilmiştir. TUİK’in açıkladığı rakamların güvenirliliği ayrı tartışma konusu iken yine açıklanan enflasyona göre kamu emekçilerine % 30,5 ücret zammı yapılmışken, ülkenin ekonomik koşulları düşünüldüğünde sağlık emekçilerinin maaşları kuşa dönmüşken, bir ayı aşkın süredir sağlık emekçileri alamadıkları haklar için eylemdeyken hastane kreşine böyle bir zam gelmiş olması kabul edilemez” denildi.

Elektrik Zammı İle Sağlıkçılar Yoksullaştı

Sendikanın açıklamasında şu ifadeler yer aldı, “Temel tüketim ürünlerine, elektriğe, doğalgaza gelen zamlar düşünüldüğünde sağlık emekçileri ekonomik olarak iyiden iyiye yoksullaşmışken kreş ücretine yapılan astronomik zam sonrası çocuklarını hastanenin kreşine nasıl göndereceği, bu ücreti nasıl ödeyeceğinin kaygısına düşmüştür. Tüm salgının yükünü çeken, pandeminin 23. Ayında kaygıları iyiden iyiye yükselmiş, ülkenin ekonomik koşullarında hakları verilmeyerek bu zorlu koşulların altında ezilmiş sağlık emekçilerine birde çocuklarını güvenle bırakabilecekleri yer bulma kaygısı reva değildir ve kabul etmiyoruz. Konuyla ilgili gerekirse Sağlık Bakanlığı düzeyinde gerekli düzenlemelerin derhal yapılması gerekmektedir. 7/24 açık,ücretsiz,nitelikli kreş talebimizi de yeniden ve yeniden tekrarlayarak Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan kreş zammını kabul etmiyoruz ve İşyeri temsilciliği olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

BSHA

Başa dön tuşu