İhaleye fesat karıştıranlara operasyon

Güncelleme 29 Aralık 2022, 15:29

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, ihalelere fesat karıştıran şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarda şüpheli şahıslar birlikte ve organize şekilde hareket ederek icra dairelerince ihale yoluyla satışa çıkartılan gayrimenkul ve araçların ihale tarihlerini takip ederek ihaleye fesat karıştırdıkları belirlendi.

Haksız kazanç sağlamak amacıyla oluşturulan suç örgütünün, ihalelere katılmak isteyenleri tehdit, cebir ve şantaj yoluyla ihaleye girmemekten vaz geçirdiği, Sosyal Güvenlik Kurumunun mükelleflerin borçlarına karşılık

Haczettiği araçları icra daireleri aracılığıyla satışa çıkardığı sırada suç şebekesinin devreye girerek araç sahibi ve ihaleye girecek olan diğer şahıslar ile irtibat kurdukları, ihale başlangıcında yatırılması gereken teminatı yatırdıkları ancak mükellefin isteği üzerine ihale sonrasında aracın bedelinin tamamını yatırmayarak teminatı yaktıkları, ihalenin tekrar yapılmasına sebebiyet verdikleri, 2. teklif veren şahısların da ihaleyi almasını engelledikleri, sonraki ihale sürecini de takip ederek aracı düşük maliyet ile satın aldıkları veya ihale sürecinin uzamasına sebebiyet vererek aracın mükellefte kalmasını sağladıkları tespit edildi.
Olay ile ilgili 12 şüphelinin yakalanmasına yönelik 10 adreste eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonlar neticesinde 10 şahıs gözaltına alındı. Diğer 2 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Başa dön tuşu