Görevden alın!

Güncelleme 9 Nisan 2022, 11:40

ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Türkiye haritasının çöpe atılmasının Atatürk’ün manevi şahsiyetine ve ulusal onura bir saldırı olduğunu söyleyerek, “Sorumluları görevden alınmalı” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi, Gözne Çok Programlı Anadolu Lisesi yakınındaki çöp kutusuna Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Türkiye haritasının atılması nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Mersin Adliyesi’nde bir araya gelen dernek üyeleri basın açıklaması yaparak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Burada açıklama yapan ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, “25 Mart 2022 Cuma günü, Gözne Mahallesinde, sadece okullarda demirbaş niteliğinde duvara asılı olarak bulunabilecek, İstiklal savaşımızın Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucu önderi ve ilk cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazi TBMM’de okuduğu Gençliğe Hitabesi çok çirkin ve Atatürk’ün manevi şahsiyetini yaralayıcı hakaret ve aşağılayıcı bir şekilde Gözne Çok Programlı Anadolu Lisesi hemen yakınında bulunan çöp kutusuna atılmıştır. Bu üzücü görüntüyü gören duyarlı bir yurttaşımız tarafından da fotoğrafları da aynı gün çekilerek bu durum saptanmıştır” dedi.

“ATATÜRKÜN MANEVİ ŞAHSİYETİNE KASITLI BİR SALDIRI”

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin, okul yöneticilerine zimmetli, sınıflarda duvara asılan demirbaş niteliğinde malzemeler olduğunu, her vatandaşın evinde bulundurabileceği sıradan malzemeler olmadığını söyleyen Erkan, “Bu nedenle çöp kutusunun hemen yakınındaki şikâyet konusu okula ait olduğu çok açıktır. Öte yandan bu demirbaşlar aynı zamanda devlet malı niteliğindedir. Demirbaş malzemelerin envanterden nasıl çıkartılacağı nereye teslim edileceği usulü, ilgili yasa ve yönetmeliklerde de sabittir. Bu nedenle, okul müdürü ve yöneticilerinin bu yasa ve yönetmelikleri bilmedikleri düşünülemez. Bu yönü ile bu olayda kaçınılamaz ve devredilemez sorumlulukları vardır. Ortaya çıkan bu görüntüler, Atatürk’ün manevi şahsiyetine bilinçli ve kasıtlı çok ağır hakaret niteliğinde bir saldırı olduğunu ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

“ULUSAL ONURA BİR SALDIRI”

Öte yandan bu görüntülere neden olanların, Atatürk’ün Gençliği emanet ettiği, yurttaşlarında çocuklarını emanet ettiği, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinde, yurttaşların vergileriyle maaşları ödenen devlet memuru eğitimci ve öğretmen olmalarınım sorumluluklarını çok daha da arttırdığını öne süren Erkan, “Bu okulun müdür, yardımcıları ve ilgilileri, bu tavır ve tutumlarıyla her şeyimizi borçlu olduğumuz kurucu önderimiz ve 1. Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat kendi yazmış olduğu Nutuk’ta yer alan ve O’nun Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği Türk Gençliğine yazılı hitabına karşı bu kasti davranış ve tutum, salt Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaretle kalmayıp, onun Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği tüm yurttaşların da ulusal onuruna saldırıdır. Bu nedenle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesinden aldığımız yetkiyle şube yöneticilerimiz ve duyarlı yurttaşlarımızla beraber, ilgili ve sorumluları hakkında Mersin Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız” şeklinde konuştu.

“ÖĞRETMEN VE MEMURLAR GÖREVDEN ÇIKARILMALI”

T.C yargısının bu görüntülere neden olan sorumlulara, yasa ve yönetmeliklerdeki en ağır cezayı vereceğine inandıklarını belirten Erkan, “Öte yandan Mersin Milli Eğitim Müdürlüğünün gerekli idari soruşturmayı başlatarak, bu olayın sorumlularını görevden almalarını, devlet Öğretmen ve memurluğu görevinden çıkarılmalarını bekliyoruz. Bu konuda yurttaşlar ve ADD Mersin şubesi olarak konunun takipçisi olacağımızı buradan duyuruyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Açıklaman ardından dernek üyeleri adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.

Başa dön tuşu