Genç mühendislerin mezuniyet coşkusu

Güncelleme 29 Haziran 2022, 13:10

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni, büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi. 

MEÜ Amfitiyatrosunda gerçekleşen mezuniyet törenine; MEÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Yakar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Fatih Kara, Bilgisayar Mühendisleri Odası Mersin Temsilcisi Fuat Yelken, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Dr. Sinan Can, İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Gülçin Barbaros Ak, Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölge Şube Başkanı Çiğdem Eroğlu ve Kimya Mühendisleri Odası Mersin Temsilcisi Emre Üresin, akademik ve idari personel ile mezun öğrencilerin yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninde tüm mezunlara seslenerek konuşmasına başlayan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Fatih Kara, “Değerli genç mühendisler, yıllardır devam ettirdiğiniz eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini daha başarıyla tamamladınız. Arkanıza dönüp baktığınızda hepiniz bu süreçte zorlu bir eğitimden geçtiğinizi göreceksiniz. Bugün her biriniz artık kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra, ülkenize ve dünyaya karşı da sorumlu genç mühendislersiniz. İnanıyoruz ki, yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve en üst düzey bilgilerle, kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz” dedi.

Öğrencilerin bugünlere gelmesinde emeği olan veliler ve akademisyenlere de özellikle teşekkür eden Dekan Prof. Dr. İlker Fatih Kara, genç mühendislere son söz olarak, “Sizleri; bugünlere kadar her türlü fedakârlığı göğüsleyerek yetiştiren ailenizi, ülkenizi ve üniversitenizi unutmamanızı talep ediyor, bundan sonraki hayatınızda hepinize üstün başarılar diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

Kimya Mühendisleri Odası Mersin Temsilcisi Emre Üresin ise, “Yıllarca emek verdiğiniz, sabırla ders anlattığınız öğrencileriniz; bugün ülkelerine ve toplumlarına hizmet vermek üzere sizlerden ayrılıyorlar. Ben inanıyorum ki, kurmuş olduğunuz güçlü bağlar hiçbir zaman kopmayacaktır. Başarılarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyoruz. Mezun olan arkadaşlarımız mühendis olarak kapınızı çalacak ve iş hayatında karşılaştıkları sorunlara akademik bakış açılarınızla çözüm üretmenin yollarını açacaklardır. Böylece üniversiteleri sanayi ile bir araya getirerek ülkenin gelişmesine sizlerin de desteği ile katkı sunacaklardır” dedi.

Fakülte birincisi, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yaren Damla Uzabacı ise, “Bugün Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi birincisi olarak mezun olmanın haklı gururu, mutluluğu ve heyecanını yaşıyorum.” diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti: “Hayatımızın bir sayfasını kapatırken, diğer sayfasını yeni umutlar ve beklentilerle açıyoruz. Milletimizin şanlı ve yüksek bir refah seviyesinde yaşaması için biz gençlere büyük görevler düştüğünün bilincindeyiz. Biz mühendisler olarak çıktımız bu yolda ülkemizi daha da kalkındıracak, ileriye götürecek büyük görev ve sorumluluklarla üstün başarılara imza atmayı amaç edinmeliyiz. Bana bu yolda önderlik edip ışık tutan, bilimi sorgulamayı ve araştırmayı aşılayan, mühendis olmanın bilincini kazandıran Mühendislik Fakültesi Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nurcan Çalış Açıkbaş başta olmak üzere tüm hocalarıma teşekkür ederim. Bu süre içerisinde en büyük teşekkürü, bir karşılık beklemeden maddi ve manevi bize destek olan, sevgilerini esirgemeyen kıymetli ailelerimiz hak ediyor. Ben kendi adıma her zaman olduğu gibi bugün burada da beni yalnız bırakmayan, bana sonsuz güvenen, beni bugünlere getiren, başarımın asıl mimarı canım anneme ve aileme teşekkür ederim.

 

Konuşmaların ardından Fakülte birincisi Yaren Damla Uzabacı’ya temsili diploması, ödülü ve plâketi Mersin Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Yakar, Fakülte ikincisi İnam Al Mchrf’ye temsili diploması, ödülü ve plâketi Dekan Prof. Dr. İlker Fatih Kara, Fakülte üçüncüsü Elisa Buz’a ise temsili diploması, ödülü ve plâketi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Kürşad Körbahti tarafından takdim edildi.

Dereceye giren öğrencilere plâket takdiminin ardından, mezun olan diğer öğrencilere temsili diplomaları Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları tarafından takdim edildi. Daha sonrasında mezunlara mühendislik yeminini Fakülte birincisi, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yaren Damla Uzabacı ettirdi.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

Başa dön tuşu