Evi yanan aile yardım bekliyor

Güncelleme 5 Nisan 2022, 18:13

Mersin’in Mezitli ilçesinde 2 çocuğuyla birlikte kirada yaşadığı evi yanan 38 yaşındaki Tuba Akkaya, küle dönmüş eşyalarını görünce gözyaşlarına boğuldu. Maddi imkanı olmadığı için ne yapacağını kara kara düşenen Akkaya, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Edinilen bilgiye göre ilçeye bağlı Yeni Mahalle 33176 sok no: 4’teki 8 katlı bir binanın giriş katındaki dairede kiracı olarak yaşayan Tuba Akkaya, iki çocuğunu da alarak dışarı çıktı. Aile dışardayken henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı evlerinde yangın çıktı. Durumu fark eden komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Büyük maddi hasarın oluştuğu evde yangın soğutma çalışmaları sürerken, komşularının haber verdiği  Akkaya eve geldi. Tüm birikiminin bir anda küle döndüğünü gören Akkaya, gözyaşlarına hakim olamadı.

SOKAKTA KALDILAR

Yangından zarar görmemiş birkaç parça eşyasını kurtarmaya çalışan Akkaya, çocuklarının küçük yaşta olduğunu ve maddi imkanı olmadığını söyleyerek, “Evim kira, içerisindeki her şey yandı. Yardıma muhtacım, ben ne yapacağım? Yangının mutfaktaki prizden çıktığını tahmin ediyorum. Beyaz eşyalarım tutuşmuş ve ev yandı. Eşyalarım, çocuklarımın kıyafeti yandı. Hepimiz sokakta kaldık” diyerek yardım istedi.

Başa dön tuşu