ES Elazığspor: 1 Yeni MİY: 2

Güncelleme 16 Ekim 2022, 12:41

Yeni Mersin İdman Yurdu, Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup’un 7. haftasında deplasmanda Entegre Solar Elazığspor’u 2-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Kırmızı Lacivertlilere galibiyeti getiren golleri Aziz Aksoy ve Chris David atarken; Elazığspor’un tek golünü ise Feyzullah Şahin kaydetti.

Teknik Direktör Ersin Aka ile sezona iyi bir giriş yapan Yeni MİY, zorlu rakibi karşısında önde baskı kurarak başladı. Baskılı oyununu sürdüren Kırmızı Lacivertliler, 19.dakikada yine rakibe baskı yaparak rakibini hataya zorladı ve topu kapmayı başardı. Elazığspor ceza yayı önünde topla buluşan Chris David, defans arkasına sarkan Aziz Aksoy’u çok iyi gördü. Kaleciyle karşı karşıya kalan Aziz Aksoy da topu kalecinin solundan ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra ataklarını artıran Kırmızı Lacivertliler, duran toplardan ve akan oyundan çok sayıda pozisyondan yararlanamadı ve soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarıda da istekli oyununu sürdüren Yeni Mersin İdman Yurdu, Abuzer Toplu ve Umut Aydın ile çok net pozisyonlardan yararlanamadı. Maçın 59. dakikasında sağ kanattan gelişen atakta Aziz Aksoy’un pası ile topla buluşan Chris David ceza yayı ön çizgisinden çok sert bir şutla skoru 2-0’a getirdi. Maçta 2 farklı öne geçen Kırmızı Lacivertliler, rakip kaleyi abluka altına aldı ve çok net pozisyonlardan yararlanamadı.

Maçın son bölümünde yapılan oyuncu değişikliklerinin ardından oyundan düşen temsilcimiz kendi yarı alanına çekildi. Bordo Beyazlılarda sonradan oyuna giren Feyzullah Şahin 88.dakikada skoru 2-1’e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç bu skorla sona erdi.

Başa dön tuşu