Ersin Aka, “Hem deprem psikoloji hem de göçebe olarak antrenman yapıyoruz”

Güncelleme 22 Şubat 2023, 14:52

TFF 3. Lig 1. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, hem deprem psikolojisi hem de tesis yetersizliğinden dolayı çok kötü şartlarda idman yaptıklarını belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu, hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Yoğun bir tempoda çalışan Kırmızı Lacivertlilerde, Teknik Direktör Ersin Aka açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.6 ve 7.4’lük depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Aka, “Ülke olarak çok zor bir durumdayız ve toplum olarak acı günler geçiriyoruz. Hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Çok şükür takımdaki oyuncularımızın ailesinden kayıplar olmadı. Sadece Abuzer Gaffar Toplu’nun ailesi depremi yaşadı ama çok şükür can kaybı olmadı. Benim ailemden kaybettiklerim oldu. Neticede bu iş bireysel değil, toplum bizim toplumumuz. Herkesin acısı bizim acımız. Çok kötü günler geçiriyoruz” dedi.

“Mersin’e büyük bir göç akımı var”

Depremden en çok etkilenen şehirlerden bir tanesinin Mersin olduğunu kaydeden Aka, “Depremi yaşayan takımlar arasında olan ve lige devam edecek takımlar arasında en çok etkilenecek iki kulüp olduğunu düşünüyorum. Biri biz diğeri de İskenderunspor. 10 ilde depremi yaşayan depremzedeler Mersin’e akın ediyorlar. Mersin’e büyük bir göç akımı var. Burası da en sonuncusu önceki gün olmak üzere sallanmaya devam ediyor. Performans olarak bu durumdan ciddi anlamda etkileneceğimizi düşünüyorum çünkü bizim işimizin en önemli kısmı psikolojidir. Örnek olarak önceki gün yaşanan depremden sonra tüm oyuncularım ailesini alarak tesiste sabahladılar. Ve biz bu ortamda antrenman yapmaya devam ediyoruz. Açıkçası böyle bir ortamda ne kadar başarılı oluruz bilemiyorum” diye konuştu.

“Deprem ortamında hazırlanmak bizim için çok zor olacak”

Ersin Aka, Orduspor maçından önce ve sonrasında camiada şampiyonluk anlamında güzel bir kenetlenme oluştuğunun altını çizerek, “Şu anda şampiyon olmuşuz gibi bir hava yaratılıyor ama bu asla doğru değil çünkü çok zor 13 maç bizi bekliyor. Her maç zor geçecek çünkü zor bir grupta yer alıyoruz. Bakıyorsunuz Edirnespor ve Eskişehirspor birçok yeni ismi transfer etti. Düştü gözüyle bakılan 2 takım bile ciddi bir rakip haline geldi. Deprem ortamında hazırlanmak bizim için çok zor olacak. İşimiz hiç kolay olmayacak” ifadelerini kullandı.

“Yaklaşık 4 aydır kötü şartlarda antrenman yapıyoruz”

Yaklaşık 4 aydır çok kötü şartlarda antrenman yaptıklarının altını çizen Aka, “Geçtiğimiz hafta 2 kez stadyumda, 1 kez sentetik sahada, 2 kez fitness salonunda, 1 kez de kendi tesisimiz de çalıştık. Zemin o kadar kötü ki topla oynayamıyoruz. Biz sistem takımıyız. Topla oynayarak kazanan bir takımız. Bizim sistemimizde, topun bizde kalması ve pas akışı çok önemli. Bu da bir çalışma istiyor. Şu anda hem deprem psikoloji hem de göçebe bir şekilde antrenman yapıyoruz. Tam 4 aydır sadece antrenman yapmak için Macit Özcan Tesislerini istiyoruz ancak her seferinde bir bahane ile bizi geri çeviriyorlar. Bu bizi çok üzüyor. Biz şu anda Türkiye’de maç başına puan ortalaması olarak en başarılı takımız. Kendi şehrimizde bu muameleye maruz kalmak bir teknik direktör olarak beni çok üzüyor. Umarım kısa sürede bu sorunu çözerler ve şehrinin takımı için ellerinden geleni yaparlar” diyerek sözlerini noktaladı.

Başa dön tuşu