Ersin Aka,’ Ağrı maçı zor maç olacak’

Güncelleme 7 Eylül 2022, 13:03

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu, Ağrı 1970 Spor maçı hazırlıklarına dün kendi tesislerinde yaptığı antrenmanla başladı. Teknik direktör Ersin Aka yönetiminde gerçekleşen idmanda sakatlığı devam eden Muğdat Çelik dışında tüm kadro yer aldı.

Cumartesi günü Mersin Stadyumu’nda oynanan maçta Amasyaspor’u 2-1 mağlup ederek sezona 3 puanla başlayan Kırmızı Lacivertli ekipte Teknik Direktör Ersin Aka açıklamalarda bulundu.

 

“BU MAÇTAN ÇIKARACAĞIMIZ DERSLER VAR”

İlk olarak Amasyaspor maçını değerlendiren Aka, “Eksiklerimiz var. Ligin ilk haftası eksikleriniz olmasa bile her zaman zor geçer. Çünkü takımdaki oyuncular henüz birbiriyle oynamaya alışmamışlardır. Bir de iklimimizden dolayı Mersin’de sıcak bir havada oynadık. Gerçekten zor şartlar vardı ancak oyuncularım beklentilerin çok üstünde bir performans sergiledi. İlk maç olmasına rağmen çok özverili, istekli ve taktiksel disipline çok bağlı kaldılar. Maçtan önce oyuncularımla konuştuğum da, bizim için önemli şeyin bu maçı kazanmak olduğunu söylemiştim. Maçı kazandık ve iyi bir oyunla kazandık. Camiamıza şunu söylemek istiyorum. Biz iyi bir takımız ve daha iyi performans sergileyeceğiz. Biz ofansif futbolu benimseyen bir sistem takımı olacağız. Güzel günler bizi bekliyor. Bir atasözü vardır: ‘Bir çiçekle yaz gelmez’ derler. Bu maçtan çıkaracağımız dersler var” dedi.

 

“AĞRI MAÇI ZOR OLACAK”

Pazar günü deplasmanda oynanacak Ağrı maçı ile ilgili de konuşan Aka, “Takım olarak Amasya maçını geride bıraktık. Önümüzde bir Ağrı maçı var ve bizim için zor bir maç olacak. Yeni gelen arkadaşlarımız henüz hazır değil. Yine benzer bir kadro ile sahada olacağız. Maça kadar bazı oyuncularımın daha hazır olacağına inanıyorum. Takımıma inanıyorum” diye konuştu.

 

MUĞDAT ÇELİK AÇIKLAMASI

Sakatlığı devam eden Muğdat Çelik’in son durumu hakkında da bilgi veren Ersin Aka, “Muğdat çok ağır sakatlıklardan çıktı. Kamp sürecinde sadece fiziksel antrenmanlar yapabildi. Hazırlık maçlarında süre alamadı ve Mersin’deki antrenmanda yine sakatlık yaşadı. Dolayısıyla Ağrı maçında oynayamayacak. Tabi süreç neyi getirecek bilemiyorum. Sonuçta fiziksel bir durum bu. Biz de istiyoruz ki,Muğdat bir an önce iyileşsin ve takımın içerisinde yer alsın çünkü çok değerli bir oyuncu bizim için” diyerek sözlerini noktaladı.

Yeni Mersin İdman Yurdu ile Ağrı 1970 Spor arasında oynanacak müsabaka Pazar günü saat 15.30’da başlayacak.

Başa dön tuşu