Erdemli’de define kazısında facia: 2 ölü

Güncelleme 25 Ağustos 2022, 11:05

Mersin’in Erdemli ilçesinde dağlık kesimde kaçak define aramak için yaklaşık bir aydır kazdıkları kuyuya inen 2 arkadaş yaşamını yitirdi. 2 definecinin metan gazından zehirlenerek öldükleri ifade ediliyor. Kazıda gözlemcilik yapan ve olayı 112’e ihbarda bulunan bir kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay Erdemli ilçesine bağlı Hüsametli mahallesinde akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre arkadaş olan Ahmet Bulut, Kemal Aslantaş ve Alper Uyar, define olduğu iddiasıyla yaklaşık bir ay önce hazineye ait arazide kazı yaptı. 3 kafadar arkadaş yoğun çalışmaları sonucunda 15 metrelik kuyu açtı.
SES ALAMAYINCA 112’i ARADI 
Gün içinde yaptıkları son kazıdan sonra Ahmet Bulut ve Kemal Aslantaş define çıkarmak üzere kuyuya sarkıttıkları halatla inerken, Alper Uyar ise kendilerine gözcülük yaptı. İki arkadaşından bir süre sonra ses alamayan Uyar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

ZEHİRLENDİLER

Alınan ihbar üzerine kısa sürede bölgeye Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin arama kurtarma ekibi ile AKUT ulaştı. İtfaiye ekipleri kuyuya halatla inerek şahıslardan Kemal Aslantaş’ı yarı baygın durumda çıkararak ambulansla Erdemli Devlet Hastanesi’ne sevk etti. Aslantaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Bölgede ki arama kurtarma çalışmasına katıllan AKUT ekibince, bir süre sonra Ahmet Bulut’un da cansız bedeni çıkartıldı. Bulut’un cansız bedeni de Erdemli Devlet Hastanesi Morgu’na gönderildi. Yapılan ilk incelemede iki arkadaşın metan gazından zehirlendikleri öne sürülerken, nöbetçi Cumhuriyet Savcısı olay yerinde inceleme yaptı.

ÇALIŞMALARA EŞLİK ETTİ

Bu arada, define aramasında gözcülük yaptığı saptanan ve olayı 112’ye ihbar eden Alper Uyar, iki arkadaşının kurtarılma çalışmalarını ekipler ve jandarmanın arasında büyük panik ve korkulu gözlerle izledi. Kuyuya inmeyerek mutlak bir ölümden dönen Alper Uyar,  savcılık emriyle gözaltına alındı.
Olayla ilgili soruşturma çok yönlü

Başa dön tuşu