EMO’da olağanüstü kurul isteniyor

Güncelleme 15 Nisan 2022, 11:11

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu’nda uzlaşılan listeye uyulmadığı gerekçesiyle olağanüstü kongre isteyen başkan adayı Alkan Alkaya topladığı 349 dilekçeyi yönetime sundu.

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi 26-27 Şubat’ta olağan genel kurul yapmış, uzlaşma listesiyle gidilen ve Uğur Tulay’ın başkan seçildiği genel kurulda seçimde aday olan Alkan Alkaya uzlaşmanın bozulduğunu ve listenin değiştirildiğini iddia etmişti. Bunun üzerine itiraz dilekçesi toplayan Alkaya, oda üyelerinden aldığı 349 adet dilekçeyi EMO Mersin Şubesi’ne teslim etti. Dilekçe tesliminden önce açıklama yapan Alkaya, “Üyelerin de tepki göstermesi üzerine olağanüstü genel kurulu talebi doğdu.  Yönetmeliğin bize verdiği yetki ile üye sayısının 5’te 1’i dilekçe ile olağan üstü genel kurula gideceği hakkı doğurmakta. Olağan üstü genel kurul için toplamış olduğumuz 344 dilekçeyi üst yazı ile teslim ettik. Teslim alındı evrakımızı aldık. Bununla ilgili süreci bekleyeceğiz. Ana yönetmeliğimizin dediği 1 hafta içinde Mersin şube yönetim kurulu bir karar vermek zorunda. Olağan üstü genel kurulu 1 ay içinde yapmak zorunda. Yapmadığı takdirde genel merkez bu dilekçeler üzerinden genel kurulu tamamlamak durumunda” dedi.

“AMACIMIZ ODANIN İTİBARINI ZEDELEMEK DEĞİL”

Mersin şubesinden elektrik mühendislerine yakışır tavır almasını beklediklerini belirten Alkaya, “Amacımız odamızın itibarını zedelemek değil tam tersi odamızın içindeki demokrasiyi taçlandırmak. Çok sayıda üyemizden olağanüstü genel kurul için talep var. Mevcut yönetim kurulu 160 oy ile yönetimde. Biz 349 imza topladık. Oradaki 160 imzadan mevcut yönetimi getiren 100’ün üzerindeki oy şu an imza verenler arasında bulunuyor. Bu farklı iradelerin karşılaşması olarak düşünülmesin. Bu uzlaşılan bir listenin son anda EMO’nun hukukuna, teamüllerine yakışmayan bir şekilde son anda bozulmasına karşı verilmiş bir tepkidir” ifadelerini kullandı.

 

Başa dön tuşu