Dümbelek Boğazı’nın Turizme Açılması Fizibilite Projesi için İmzalar Atıldı

Güncelleme 30 Haziran 2022, 12:56

Mersin Valiliği himayelerinde, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen ‘2022 Yılı Fizibilite Desteği Programı’ kapsamında desteklenen “Dümbelek Boğazı’nın Turizme Açılması Fizibilite Projesi” imza töreni Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen programa, Vali Yardımcıları Abdulhamit Erguvan ile Alp Eren Yılmaz, ÇKA Genel Sekreteri A.Rıfat Duran, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, AB Dış İlişkiler Koordinatörü Murat Ozan, Proje İzleme Birim Yöneticisi Hüseyin Saraçoğlu katıldı.

İmza töreninde yaptığı konuşmada ilimizin turizmi açısından yeni bir kulvar açacak olan bu proje kapsamında gerekli fizibilite çalışmalarının yapılacağını belirten Vali Pehlivan, kışın kayak, diğer mevsimlerde de treking, kamp gibi doğa ile iç içe faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği altyapının oluşturulmasına yönelik yatırım planı oluşturulmasının hedeflendiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Dümbelek Boğazı’nın Turizme Açılması Projesi protokolü Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında imzalandı.

Dümbelek Boğazı’nın Turizme Açılması Projesi ile ormanlık ve dağlık alanlarda kalkınma sürecinde hareketliliğin teşvik edilmesi ile bölgenin gelişmesine katkı sağlamak, turizmin mevsimsellik özelliğini ortadan kaldırarak, turizm faaliyetlerini 12 aya yaymaktır. Yaz aylarında turizm sektöründe pek çok işletmede çalışan personellerin, kış aylarında da iş bulabilmelerine olanak sağlamak ve yörenin ekonomik anlamda gelişmesine, pazarlanmasına ve yatırımların yapılmasına olanak sağlamaktır.

Başa dön tuşu