DEÜ Tıp’ta 44. Guru Yılı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi 44 Yaşında

Güncelleme 2 Mart 2022, 14:05

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi 44. Kuruluş yıl dönümünü kutladı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bundan 44 yıl önce bugün 12 öğretim üyesi ile başlayan bu yolculuk günümüzde marka olmuş bir yapıya dönüştü. Uluslararası tıp dünyasında da kendisini kanıtlayan DEÜ Tıp Fakültemizde gerçekleştirilen akademik çalışmalar Türk yükseköğretim camiası adına da büyük önem arz ediyor” diyerek fakültenin yıllardır vatandaşlara şifa dağıttığını belirtti.

 

Uluslararası düzeyde tanınmışlığa ve yetkinliğe sahip Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi’nin 44. Kuruluş yıl dönümü kutlandı. 1 Mart 1978 tarihinde İzmir Tıp Fakültesi adıyla kurulan ve 1982 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesine katılan DEÜ Tıp Fakültesi’nin kuruluş yıldönümü etkinliği çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

 

Törenin açılışında konuşan ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu donanımlı hekimleri yetiştirmek amacıyla 1 Mart 1978 tarihinde İzmir Tıp Fakültesi adıyla kurulan fakültenin 1982 yılında DEÜ bünyesine geçtiğini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bundan 44 yıl önce bugün 12 öğretim üyesi ile başlayan bu yolculuk günümüzde marka olmuş bir yapıya dönüştü. Bu süreçte fakültemiz, Sağlık Yerleşkemizde yer alan ve bölgesel hizmet sunan araştırma uygulama hastanemizin de ana omurgasını teşkil etti. Son iki yıldır dünyayı etkisi altına alan küresel koronavirüs pandemisinin getirdiği şartlara rağmen; hekimlik mesleğini icra edecek bireyleri yetiştirmek için çalışan hocalarımız ise bu noktada da ne kadar fedakâr olabileceklerini bir kez daha gösterdi. Ülkemizin hemen her noktasında aziz milletimize hizmet eden ve hastalarımıza şifa dağıtan hekimlerimizin varlığı da elbette üniversitemizin gururu arasında yer alıyor” dedi.

 

FAKÜLTEMİZ TIP CAMİASINDA KENDİNİ KANITLADI

Uluslararası tıp camiasında da kendisini kanıtlayan DEÜ Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen akademik çalışmaların Türk yükseköğretim camiası adına önem arz ettiğini ifade eden DEÜ Rektörü Hotar, fakülteden mezun olacak hekimlerin uluslararası literatürü takip etmesine, çok yönlü düşünmelerine özellikle dikkat ettiklerini belirtti. Fakültenin fiziksel ihtiyaçlarına yönelik de çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Hotar, “Bunlar arasında fakültemizin derslik ihtiyacının karşılanmasına yönelik planlamalarımızdan da kısaca bahsetmiştik. 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkemizin kalbinde 9 milyon TL’ye mal olan ‘Ortak Derslikler’ hizmet binasının açılışını geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleştirdik. Laboratuvarlarımızdaki teknik imkânların ve birimimizdeki fiziki şartların iyileştirilmesine yönelik girişimlerimizin yanı sıra, akreditasyon sürecinin son derece önemli olduğu tıp eğitiminde, bu alandaki yetkili kurumlarla işbirliğine ve denetim mekanizmalarına önem verdik” diye konuştu.

 

ARAŞTIRMA BERATI SORUMLULUKLARIMIZI ARTIRDI

Sağlıkta Kalite Standartları değerlendirmesinde 100 üzerinden 97.65 puan alan DEÜ
 Araştırma Uygulama Hastanesi için her zaman daha fazlasını yapmayı düşündüklerini belirten Rektör Hotar, Aralık 2021’de ‘Araştırma Üniversitesi’ olmaya layık görüldüklerini hatırlatarak, “Hakkımızla aldığımız beratla birlikte, sağlık ve tıp eğitimi alanlarındaki sorumluluklarımız da artmış oldu. Bunun farkında olarak 2022’ye heyecan ve büyük bir istekle başladık. Bu noktadaki amacımız, ülkemizin bilim dünyasındaki görünürlüğünü artırmak ve milletimize çok daha farklı noktalarda hizmet üretmek olacaktır. Elbette sağlık turizmine ve sağlıkta kümeleme modelimize uygun yatırımlara da özel önem vereceğiz” açıklamasında bulundu.

Konuşmasının son bölümünde ülkemizin beyin göçüne ve hekim kaybına tahammülü olduğunu dile getiren Rektör Hotar, “Rektörlük olarak, hekimlerimize ayrı bir önem gösteriyoruz. Ancak pandemi sebebiyle insanlık zor bir süreçten geçiyor. Üstelik istenmeyen savaşlar ve uluslararası gelişmeler de canımızı sıkıyor. Her şeye rağmen hastalarımız ve ülkemiz için hekimlerimizden ve hekim adaylarımızdan daha sabırlı olmalarını diliyoruz. Bu düşüncelerle tıp fakültemizin 44’ncü kuruluş yıldönümünü kutluyor; aramızdan ayrılan değerlerimizi rahmetle yâd ediyoruz” dedi.

 

7 BİNE YAKIN MEZUN HEKİMİMİZ VAR

DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asım Oktay Ergene ise fakülteden bugüne kadar yaklaşık 7 bin hekimin mezun olarak Türkiye’nin farklı köşelerinde hizmet vermeye devam ettiğini söyledi. DEÜ’de daha önceki dönemlerde Rektörlük yapan isimlerin birçoğunun Tıp Fakültesi kaynaklı olduğunu ve fakülteye büyük hizmetlerde bulunduğunu dile getiren Ergene, “Şu anki Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar Hoca, Dokuz Eylül’e damga vuran rektörler arasında en önemlilerinden bir tanesi arasında yer alıyor. Aralık 2021’de YÖK, Dokuz Eylül Üniversitesi’ni Araştırma Üniversitesi olarak seçti. Bu süreçte Rektör olarak Nükhet Hotar tüm benliğini ortaya koydu. Rektörlüğümüzün sağlık alanındaki plan ve projelerine katkı koymak, gurur duyduğumuz aile fertlerimiz için ayrı bir anlam ifade ediyor” diye konuştu.

DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekim V. Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü de yılda ortalama 1,5 milyon hastaya sağlık hizmeti sunduklarını belirterek DEÜ hastanesinin ‘ilklerin hastanesi’ olduğunu belirtti. Küçükgüçlü, “İlk MR görüntüleme merkezi, ilk acil tıp uzmanlığı veren acil servis, ilk günübirlik cerrahi merkezi, meslek hastalıkları bilim dalı kliniği, GETAT Merkezi, Covid-19 İzlem Merkezi bunların örnekleri arasında yer alıyor. DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi olarak başarılarımızın haklı gururunu yaşıyoruz.  Bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Program kapsamında fakülte mezunlarının konuşmaları yer aldı; DEÜ Tıp Fakültesi ile DEÜ Uygulama Araştırma Hastanesi’nden emekli olan ve 30 yılını dolduran akademik ile idari personele plaketleri verildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Başa dön tuşu