Çukurova Basketbol, Final Four’da

Güncelleme 18 Mart 2022, 10:13

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup Women) çeyrek final rövanşında Fransa temsilcisi LDLC Asvel Feminin’i konuk eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, muhteşem taraftarının da desteğiyle rakibini 82-68 mağlup etti ve adını dörtlü finale yazdırdı.

Karşılaşmaya Jasmine Thomas, Tiffany Hayes, Temi Fagbenle, DeWanna Bonner ve Yvonne Turner ile hızlı başlayan ÇBK, ilk çeyreği 30-13 önde kapattı. Etkili oyunun ikinci çeyrekte de sürdüren ÇBK, soyunma odasına 50-24 galip gitti. Üçüncü çeyrekte ribauntları toplayan Mersin temsilcisi, maçın son bölümüne 72-42 üstün girdi. Oyundaki ritmini son 10 dakikada sürdüren Çukurova Basketbol, rakibini 14 sayı farkla 82-68 mağlup ederek adını final foura yazdırdı.

Mücadelenin ardından büyük sevinç yaşayan ÇBK’lı basketbolcular, yaşadığı sakatlık nedeniyle sezonu kapatan Kuanitra Holinsvorth’un forması ile galibiyet fotoğrafı çektirdi ve ardından müzik eşliğinde dans ederek zaferini kutladı.

SEYİRCİ REKORU KIRILDI
Otoriteler tarafından turnuvanın en büyük şampiyonluk adayı olarak gösterilen Çukurova Basketbol’un taraftarları, maçtan saatler öncesinde tribünlerdeki yerlerini alarak takımlarını destekledi. Adana, Konya, Osmaniye, Niğde ve Gaziantep gibi çevre illerden gelen basketbolseverler de Çukurova slogonları attı. 6000 kişinin takip ettiği karşılaşmada sezonun seyirci rekoru kırıldı.

DEV PANKART TRİBÜNDE
Öte yandan turuncu-lacivertli renklere gönül veren taraftarların hazırladığı el yapımı pankart tribüne asıldı. 20 kişi tarafından 4 günde ve 150 litre boya kullanılarak hazırlanan, ‘Europe is under our clawes’ yani ‘Avrupa pençelerimizin altında’ ifadelerinin yer aldığı 300 metrekarelik dev pankart büyük beğeni topladı.

Başa dön tuşu