Çocukları için yardım eli bekliyor

Güncelleme 1 Nisan 2022, 13:33

Mersin’in Erdemli içesinde yaşayan ve mevsimlik işçi olarak çalışan Cemal Kalem, beyinlerinde tümör olan ve yaşam mücadelesi veren çocukları 5 yaşındaki Miraç ve 7 yaşındaki Berat için yardım bekliyor. Eskiden güreşçi olan ancak geçirdiği trafik kazası sonucu epilepsiye yakalanarak sporu bırakmak zorunda kalan Kalem, mevsimlik işçi olarak hallerde zorlukla çalışıyor. 2012 yılında bir kız çocuğunu kaybeden Kalem’in geriye kalan iki oğlu da hastalıkla boğuşuyor. Tanık Haber’e konuşan baba Kalem, gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatarak, “Eskiden güreşçiydim 2004’te trafik kazası geçirdim. Epilepsi hastası oldum. 2 tane evladım var. Bir çocuğumu da kaybettim 2012’de. İki çocuğumda da beyin tümörü var, kafatasının altında su birikiyor. Berat ve Miraç. Kalp kapağı delik olduğu için belirli bir yaşa kadar ilaç tedavisi veriliyor. 2016’dan beri böyle. İlk başta kalp kapağı delikti, sonrasında beyninde su birikmeye başladı. Miraç da aynı hastalıkla boğuşuyor” dedi.

“ALDIĞIM PARA YETMİYOR”

Çocuklarının tedavisini karşılayamadığı için perişan olan baba Kalem, çocuklarının yıllardır süren yaşam mücadelesini kaybetmemeleri için hayırseverlerden yardım istedi. Çocuklarının Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördüklerini anlatan Kalem, “Berat için 9, Miraç için 6 ay tedavi gerekiyor. Berat’ın tedavisi aylık toplam 2 bin 40 TL, 760 TL’yi devlet karşılıyor 1280 TL’yi kendim karşılamaya çalışıyorum. Miraç’ın tedavisi ise aylık 2 bin 600 TL, bin 900 TL’yi devlet karşılıyor, geri kalan 640 TL’yi kendim karşılamaya çalışıyorum. Ama yetmiyor aldığım para, zar zor çalışıyorum” diye konuştu.

“PERİŞAN HALDEYİM”

Baba Kalem, “Çocuklarım için hayırseverlerden destek bekliyorum. İlaçlarını ve hastane masraflarını temin edemediğimiz süre boyunca durumu her geçen gün kötüye gidiyor. İkisinin de durumu çok riskli. Ben ne yapacağımı bilemiyorum, perişan haldeyim, Allah rızası için biri yardım etsin, lütfen oğullarımı yaşatma mücadeleme destek verilsin” ifadelerini kullandı.  Destek olmak isteyenler baba Cemal Kalem’e 0537 200 11 78 nolu telefon numarasından ulaşabilirler.

Başa dön tuşu