CHP’li Gökçel: Kurban pazarında dişi hayvanlar satılıyor

Güncelleme 8 Temmuz 2022, 22:42

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel Anamur’da kurban pazarını ziyaret etti. Satıcılarla görüşen Gökçel, satılan hayvanların çoğunluğunun dişi hayvanlar olduğunu görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Beraberinde CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve bazı partililerle birlikte Anamur’da esnaf ve kurban satış pazarlarını gezen CHP’li Gökçel, “Saman parasına, yem parasına güç yetiremeyen üretici dişi hayvanları kesime yolluyor” dedi. Dişi hayvanları ekonomik kriz sebebiyle sattıklarını ifade eden Mersinli besici, “Bu işten vazgeçtiğim için ben dişi hayvanları satıyorum. Hayvan para etmiyor, yeme güç yetmiyor. Üretimi durdurmak için satıyorum” diyerek dert yandı.

“BÖYLE GİDERSE YURT DIŞINA MAHKUM KALACAĞIZ”

Çarşıda görüştükleri esnaflar ve kurban pazarında ziyaret ettiği besicilerin hayat pahalılığı ve girdi maliyetleri karşısında inim inim inlediğine işaret eden CHP’li Cengiz Gökçel, hayvan varlığının azalması sonrasında ithalata mecbur kalınacağını vurguladı. Gökçel, “Böyle giderse yurt dışına mahkum kalacağız” dedi.
Vatandaşların ekonomik kriz sebebiyle kurbanlık alamadığını da ziyaret ettiği pazarda net olarak gördüğünü de dile getiren Gökçel, besicilerin büyük sorunları olduğunu belirtti. Kurban pazarındaki bir başka besici vatandaş, “Vatandaşın geliri düşük ama yem fiyatları da yüksek. Biz vatandaşa da bir şey diyemiyoruz ama masraflar da ortada. Geçen yıl 120 liraya alınan yemin çuvalı şu anda 450 liraya çıktı. Bu nerenle zarar ediyoruz. Geçen yıl ekim ayında aldım bunları. O zaman yemin çuvalı 120 liraydı, sonra 150, 160 lira oldu. Şimdi 430 liraya aldım yemin çuvalını. Bu şekilde zarar ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Başa dön tuşu