CHP’li Başkan yandaş yazardan kazandığı tazminat parayı SMA’lı çocuklara bağışladı

Güncelleme 9 Kasım 2022, 23:14

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e bir yazısında hakaret ve iftirada bulunan iktidar yanlısı Sabah gazetesinin yazarlarından Ersin Ramoğlu manevi tazminata mahkûm oldu. Vahap Seçer, yandaş yazarın ödediği tazminat tutarını SMA’lı çocuklar için açılan kampanyaya bağışladı.

İktidar yanlısı Sabah gazetesinin bölge ekindeki köşe yazılarında CHP’li belediye başkanlarına hakaret ve iftiralarda bulunmasıyla bilinen Ersin Ramoğlu, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i hedef aldığı asılsız bir yazı nedeniyle mahkum oldu.

Yandaş yazar, bir yazısında, CHP’li belediyeleri terör örgütüyle ilişkiliymiş gibi göstermek istedi ve hakaretlerde bulundu.

Yandaş yazarın bu yazısı üzerine Vahap Seçer, manevi tazminat istemiyle dava açtı. Davaya bakan Mersin Asliye Hukuk Mahkemesi, yazıdaki iftira ve hakaretler nedeniyle yandaş yazar Ersin Ramoğlu’nun Başkan Vahap Seçer’e tazminat ödemesine hükmetti.

Mahkeme kararının ve Ersin Ramoğlu’nun tazminat mahkumiyetinin kesinleşmesinin ardından Seçer’in avukatları hükmolunan tazminat miktarını yandaş yazardan tahsil etti.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de tazminat tutarını SMA hastası çocukların tedavisi açılan kampanyaya bağışladı.

Vahap Seçer, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla gelişmeleri kamuoyuna duyurdu. Seçer, “Akıl almaz iftiralarla bizlere çamur atmayı alışkanlık haline getiren Sabah gazetesinin sözde yazarının ödediği tazminatı Mersin’deki SMA’lı çocuklarımızın tedavi masraflarına katkı sunmak amacıyla bağışladım” dedi.

Seçer, sosyal medya paylaşımında, tedavi olabilmeleri için bağış kampanyaları süren SMA’lı 4 çocuk adına açılan sosyal medya hesaplarını da etiketleyerek kampanyalar hakkında farkındalık oluşturmasına da katkı verdi.

 

 

 

Başa dön tuşu