CHP’li Antmen, ‘ TBMM acilen toplanmalı’

Güncelleme 8 Temmuz 2022, 13:21

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP Mersin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında “İşlenen doktor, avukat ve sağlık çalışanlarına yönelik  katliamlarını önlemek için Meclis derhal toplanmalı” dedi.

Antmen, açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısını hatırlatarak “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısını tekrarlıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak buradan da Meclis Başkanına, iktidara ve ortağına sesleniyoruz; Bayram sonrası Anayasa’nın 93’üncü ve TBMM İçtüzüğü’nün 7’nci maddesi çerçevesinde yeterli sayıda imzayla Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı çağrı doğrultusunda Şiddeti Önleme Kanunu’nu çıkarmak üzere TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağıracağız” ifadelerini kullandı.

CHP’li Vekil, doktorların ve sağlık çalışanlarının öldürüldüğünü, çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “giderlerse gitsinler” dediği doktorların ve Tabipler Birliği’nin hedef gösterildiğini ifade ederek “İktidarın küçük ortağı doktorları hedefe koyuyor, yetmiyor TTB kapatılmalı diyor” dedi.

Açıklamada önce çıkan başlıklar şu şekilde;

SAĞLIK BAKANI DERHAL İSTİFA ETMELİ

“Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık sorununun kendisine dönüşmüştür. Özel hastaneleri eliyle büyük vurgunlarını yaparken, şirketini dolarlarla doldururken, bir yandan da timsah gözyaşlarıyla öldürülen sağlıkçılara sözde üzülüyor. Geçtiğimiz gün öldürülen, katledilen doktorumuzun derdine düşeceğine; bir daha hiçbir sağlık çalışanı ölmesin diyeceğine, gereken yasal önlemleri ve fiziki önlemleri alalım diyeceğine Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na dil uzatıyor. Ben buradan kendisine sesleniyorum; O diline hakim ol, Haddini bil! Sen utanıp, sıkılıp, istifa edeceğine; genel başkanımıza dil uzatıyorsun. Haddini bileceksin! Hesap vereceksin. Kaldıysa biraz utanman; istifa edeceksin!”

SÜLEYMAN SOYLU BİR GÜVENLİK SORUNUDUR

“Daha önce doktorlarımız da avukatlarımız da kendilerine yöneltilmiş şiddete karşı demokratik, Anayasal haklarını kullanmak istediler. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla polis tarafından darp edildiler, yerlerde sürüklendiler ve üzerlerine biber gazı sıkıldı. Dün de, doktorlar ve sağlık çalışanları alanlara çıktı, ‘ölmek istemiyoruz’ diye haykırmak istediler. Sevdiklerimizin ve bizim canımızı kurtaran doktorları, can telaşına düşüren tek iktidar dünya üzerinde AKP’dir. Doktorlar ve sağlık çalışanları polis eliyle dövüldü. Yaşananlar dünyada da utanç vesikası oldu. Pandemide canlarını hiçe sayarak halkı koruyan sağlık emekçilerinin canları hiçe sayıldı. Yetmedi, alanlarda bu rezaleti görüntüleyen gazetecilere saldırıldı. Bunların baş sorumlusu iktidar ve Süleyman Soylu’dur. Kanun tanımaz bu kişi, sözde doktorların ve avukatların da güvenliğinden sorumlu ancak bizzat kendisi güvenlik sorununa dönüşmüştür”

AVUKATLARA YÖNELİK ŞİDDET ARTIYOR

“Avukatlara yönelik şiddet vakaları her geçen gün artış gösteriyor. Son aylarda kamuoyuna yansıyan onlarca vaka yaşanmıştır. Sözlü ve görece düşük nitelikteki fiili müdahalelerle birlikte, ciddi bir şiddet tablosu söz konusudur. Gerek avukatlara yönelik şiddet vakalarındaki artış, gerekse avukat intiharları, son dönemde hukuk devleti düşüncesinde yaşanan aşınmanın sonucu olarak avukatlık mesleğinin sosyal olarak itibar kaybetmesi ve aynı zamanda meslekte nicel artış sonucu avukatlık emeğinin değersizleşmesi ve avukatların ciddi iktisadi zorluk yaşıyor olması ile ilgilidir. Avukatlar, öldürülüyor. Çünkü çoklu Baro saçmalığı ve rezaleti ile Avukatlık mesleğine çok büyük zarar verdiler”

Başa dön tuşu