CHP’li Ahmet Yorgun, milletvekilliği aday adaylığını açıkladı

Güncelleme 8 Aralık 2022, 11:25

Mersin’in sevilen isimlerinden olan sosyal hizmetler uzmanı Ahmet Yorgun, CHP’den Mersin Milletvekili olabilmek için aday adaylığını resmen açıkladı. 35 yıldır aktif olarak siyasetin içerisinde yer aldığını belirten Yorgun,  tarihi seçimde, Mersinlilerin sesi olmak istiyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Mersin Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Ahmet Yorgun, Mersin Tenis Yelken ve Yüzme Kulübü Toplantı Salonunda basın mensupları ile kahvaltı eşliğinde bir araya geldi. CHP’den 2023 yılında yapılacak olan Genel Seçimlerde Milletvekili adayı olmayı istediğini söyleyen Yorgun, “Halkım için her türlü katkıyı yapmaya parlamentoda sesleri olmaya, yasal düzeyde de yasaların çıkması anlamında katkı yapacağıma inanıyorum. Mersinlilerin sorunlarına, yaşadıkları sıkıntılara sadece parlamentoda değil her alanda çözüm arayan biri olup, yurttaşımızın hakkını arayacağım. Mersinlilerin bana bu desteği vereceğine eminim” dedi.

“SİYASİ HAYATIM ATATÜRK’ÜN İLKELERİ DOĞRULTUSUNDADIR”

Yorgun, yürüdüğü bu yolda kendini Mustafa kemal Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençlerden birisi olarak gördüğünü ifade ederek, “Siyasi hayatımı, çalışmalarımı daha doğrusu bir yurttaş olarak sorumluluklarımı hep bu temel üzerinde yürütme gayesindeyim.  üniversite yıllarımdan bu yana Atatürk’ün düşünce ve ilkelerine, devrimlerine inanan cumhuriyetin kazanımlarına inanan onları savunan bu düşünceyi, Türkiye’mize Mersin’imize daha doğrusu her noktasında anlaşılması için çaba sarf eden bir arkadaşınızım. Bir cumhuriyet yurttaşı olarak da bu görevi yerine getirmekten mutluluk ve onur duyuyorum” açıklamalarında bulundu.

“2023 SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ”

2023 seçimlerine az bir süre kaldığını hatırlatan aday adayı Yorgun, “Hepimizin bildiği gibi tarihi seçim var. Her seçim önemlidir ama bu seçim birkaç açıdan çok daha önemlidir. Nedir bunlar, 2017 referandumu ile Türkiye’nin kabul ettiği 1923’den bu yana devam eden cumhuriyetimizin anayasal sistemi, yönetim şekli değiştirildi. Tabi ki halk oylaması ile yapıldı fakat halk oylaması, hepimizin de hatırlayacağı gibi kabul edenler kadar kabul etmeyenler de vardı. Anayasal değişiklikler yapıldığından bu yana Türkiye, aslında sistemi tartışıyor. 2018’den bu yana özellikle ülkemizin ekonomik anlamda geldiği nokta, sosyal sorunlarımız yargı, adalet ve hukuk dünyasındaki sorunlarımız hemen hemen her şeyin önüne geçti. Artık bunu Türkiye’de yaşayan tüm cumhuriyet yurttaşları bunun farkında. Seçim bu açıdan çok önemlidir. Tüm halkın yaşadığı sorunlar devam edecek mi etmeyecek mi? Herkes bunu merak ediyor” şeklinde konuştu.

“MERSİN’İ HER ALANDA TEMSİL ETMEYE HAZIRIM”

Demokrasinin artık demokrasi olmaktan çıkaran bir anlayışın var olduğunu iddia eden yorgun, “Bunu toplumun her kesiminde yaşamın her noktasında görüyoruz. İşte bu nedenledir ki bende kendimi sorumlu hisseden bir cumhuriyet yurttaşı olarak, 35 yıldır aktif olarak siyasetin içerisinde olan bir arkadaşınız olarak, bu tarihi dönemeçte, bu tarihi seçimde halkımızın yurttaşlarımızın daha doğrusu Mersinlilerin temsilcisi olmak istiyorum. Mersinlilerin sorunlarını, Mersinlilerin yaşadıkları sıkıntıları sadece parlamentoda çözüm arayan bir kişi olarak değil her alanda hakkını arayacağım. Tüm Türkiye’de benzer sorunları yaşayan insanlarımızın sorunlarına çözüm arayan bir kişi olmak istiyorum. Yani tüm Türkiye’ye örnek bir parlamenter olarak aday adayı olmak istiyorum. Ve de aday adayıyım. Tüm Mersinlilerin bu desteği vereceğine eminim. Neden derseniz, bu sorumluluğumu CHP’nin yeniden açıldığı 91 yılından bu yana aktif olarak partimin içinde sürdürüyorum. Doğruları yüksek ses ile ifade etmeye çalışıyorum. CHP’nin Türkiye’nin bir sigortası bir pusulası olduğuna inanıyorum. Bu amaçla partimin sözcüsü olmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE’DE ADALETİ HUKUKU SAĞLAMAK FIRSAT EŞİTLİĞİ İLE OLUR”

Mersin’in Nüfusunun yüzde 50’sinden fazlasının 30 yaş üstü olduğunu belirten Yorgun, ”Dolayısı ile bu sorumluluğu aldığım zaman Mersinlilerin onayı ile takdiri ile tabi partimizin de desteği ile öncelik olarak, yapacağım işlerin başında, gençlerimizi kadınlarımızı ve çocuklarımızı korumak. Korumanın da ötesinde onları daha gelişmiş bir toplumda haklarını hukuklarını savunan bir temsilci olarak bulunmak istiyorum. Neden çünkü geleceğimiz de onlar Türkiye’de adaleti hukuku sağlamak da ancak ve ancak gençlerimizin çocuklarımızın kadınlarımızın daha çok eğitilmesiyle, fırsat eşitliğinin sağlanmasıyla onların yetişmesi ile olacağına inanıyorum. Ekonomik sorunlarımız çok bunları biliyorum” dedi.

“TÜRKİYE’DE TOPLUMUN YÜZDE 60’I KORUNMAYA MUHTAÇ VAZİYETTE”

“Yaşamım toplumun hemen hemen her kesiminde çalışarak mücadele içerisinde geçti. Gençlerimizi, çalışanlarımızı, emeklilerimizi, işverenlerimizi, çiftçimizi, öncelikle toplumun her kesimini anlamak gerekir. Ben anlayacak düzeyde olduğuma inanıyorum” diye konuşan Yorgun, Türkiye’de toplumun yüzde 60’ı korunmaya muhtaç vaziyette olduğunu söyledi. Her bir vatandaşın farklı sorunları olduğuna dikkat çeken yorgun, “Birilerinin ekonomik sıkıntıları var, sosyal sorunları, psikolojik sorunları var. Son yıllarda her şeyin birbirini ateşlemesi ile bizim için çok değerli olan ailenin zayıfladığını görmekteyiz. İşte tüm bu sorunlara çözüm bulmak istiyoruz. Ben bu sosyal sorunları anlayacak bir uzmanım” açıklamalarına kullandı.

“MERSİN, TÜRKİYE’NİN KÜÇÜK BİR MİNYATÜRÜ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun birkaç gün önce 2. yüzyıla yaptığı çağrı hakkında konuşan Yorgun, sözlerini şöyle noktaladı: “Genel Başkanımızın, CHP’nin 2. Yüzyıla çağrı metnini hepimiz dinledik. Orada en önemli konulardan birisi de yine bu yoksulluğu yaşamak değil yenmek, toplumun tamamının refah düzeyini artırarak, herkesin zenginleşmesini sağlamak yolunda önemli adımlar atılması yönündeydi. 2. Yüzyılda Türkiye Cumhuriyetinin zenginleşmesi, toplumun adil ve eşit bir şekilde zenginlik kaynaklarından yararlanmasını sağlamak istiyoruz. Bunu da bizler gibi toplumun her kesimini anlayan sorunlarına çözüm üretebilecek meslek elemanlarına siyasetçilere ihtiyaç olduğunu görüyor ve biliyorum. Bu konuda da kendime güveniyorum.  Mersin’i çok iyi biliyorum. Mersin zaten Türkiye Cumhuriyeti’nin, Anadolu’nun küçük bir minyatürü gibidir. Türkiye nasıl ise Mersin’de öyledir.”

Başa dön tuşu