ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesinden tarihi başarı

Güncelleme 14 Nisan 2023, 23:20

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol takımı Çek Cumhuriyeti’nde oynadığı Euroleague Women yarı final maçını kazanarak, tarihi bir başarıya imza attı. Ev sahibi rakibi ZVVZ USK Prag’ı 58-78’lik skorla mağlup eden ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Avrupa’nın en büyük kupasında finale yükseldi. Prag’da oynanan maçın ardından açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Fenerbahçe ile final oynayacaklarını ifade ederek, “ Kupayı Türkiye’ye getirmeyi garantiledik ama şimdi bir Anadolu takımı olarak Mersin’e getirmek istiyoruz. Onu da başaracağız.” dedi.

Tarihinde ilk kez Euroleague Women’da dörtlü finallere kalma başarısı gösteren ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, yarı final maçında rakibini deplasmanda mağlup ederek finale yükseldi ve tarihi bir başarıya imza attı. Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen dörtlü finallerde ev sahibi takım ZVVZ USK Prag’ı 20 sayılık farkla yenen Mersin temsilcisi Euroleague Women’da finale yükselen ilk Anadolu takımı oldu. İyi oyunla maç boyunca rakibine karşı üstünlük kuran turuncu-lacivertliler, Mersin’e tarihinin en büyük spor başarılarından birini kazandırdı.

“ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi olarak Türkiye’yi basketbolda Avrupa’nın en üst seviyesine taşıyacağız”

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de takımla birlikte Çek Cumhuriyeti’ne giderek, destek verdi. Maç sonunda açıklama yapan Başkan Abdullah Özyiğit, Biz inandık, takım inandı, Yenişehir inandı, Türkiye inandı ve şuan Avrupa’nın en üst seviyesinde final oynayacağız. Ve finalde de yine bir Türk takımı olan Fenerbahçe ile karşı karşıya geleceğiz. Kupayı Türkiye’ye getirmeyi garantiledik ama şimdi bir Anadolu takımı olarak Mersin’e getirmek istiyoruz. Onu da başaracağız. Çok büyük emekle ve özveriyle bugüne geldik ve ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi olarak Türkiye’yi basketbolda Avrupa’nın en üst seviyesine taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

Mersin Yenişehir Belediyesi, Kültür Parkı’nda maç için dev ekran kurdu, Mersinliler yarı final heyecanını birlikte yaşayarak, takımlarının kritik maçını hep izleme fırsatı yakaladı.  ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Euroleague Women finalinde 16 Nisan Pazar günü Fenerbahçe Alagöz Holding ile saat 21.00’de Çek Cumhuriyeti’nde karşı karşıya gelecek. Yenişehir Belediyesi bu maç için de Kültür Parkı’nda dev ekran kuracak.

 

 

Başa dön tuşu