Büyükşehir’in tenceresi depremzedeler için kanıyor

Güncelleme 14 Şubat 2023, 11:50

Depremin ilk gününden itibaren teknik ve kurtarma ekipleriyle sahada olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da deprem bölgelerinden Mersin’e gelen vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik çalışmalara devam ediyor. Depremden etkilenen illerde vatandaşların beslenme ihtiyacını gidermek adına sıcak yemek ikramı yapan Büyükşehir, aynı hizmeti kente gelen depremzedeler için de sürdürüyor. Büyükşehir tarafından Mersin’in 26 noktasında gerçekleşen yemek ikramları ile bugüne kadar 10 bin 800 kişilik yemek depremzedelere ulaşmış oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından başlattığı yardım seferberliğini tüm hızıyla sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, depremden etkilenen illerde arama kurtarmadan erzak dağıtımına kadar her yerde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatırken, deprem bölgelerinden Mersin’e gelen vatandaşların da yaralarını sarmaya çalışıyor. Deprem bölgelerinde kurulan Mobil Mutfak Tırlarıyla depremzedelere ve bölgedeki ekiplere günlük sıcak yemek ikramı yapan Büyükşehir, aynı hizmeti kente gelen vatandaşlara yönelik de devam ettiriyor.

Depremden etkilenen illerden olan Hatay’da, Büyükşehir tarafından kurulan Mobil Mutfak sayesinde günlük 4 bin kişilik yemek ikramı yapılırken,  Mersin’de ise merkezde 20 ve Tarsus’ta 6 olmak üzere toplam 26 noktada, 10 bin 800 kişilik yemek depremzedelere ulaştırılıyor. Depremzedelerin 3 öğün olmak üzere günlük yemek ihtiyacını karşılayan Büyükşehir, bugüne kadar toplamda 56 bin kişilik yemeği vatandaşlara ulaştırdı.

Yaşar: “Merkez ve Tarsus Aşhanelerimiz 7/24 çalışıyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Özlem Yaşar, yemek dağıtımları hakkında bilgi vererek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, 6 Şubat’taki depremin ilk saatlerinden itibaren Tarsus ve Merkez Aşhanemizde seri şekilde çorba üretimi yapıp, depremden zarar gören ve etkilenen vatandaşlarımıza ikram etmeye başladık. Aşhanelerimiz 7/24 çalışıyor. Ayrıca sahaya gönderdiğimiz Mobil Mutfak Tırımız ile günlük 5 bin kişilik çorba üretip, depremzede vatandaşlarımıza ikram edilirken, mobil mutfaklarımız aracılığıyla da günlük 4 bin kişilik sıcak yemek ikram ediliyor” dedi.

“Depremzedelerin daima yanındayız ve her zaman desteğe hazırız”

Deprem bölgelerinde gerçekleşen yemek ikramlarının, kent genelinde de sürdüğünü dile getiren Yaşar, “Mersin ve Tarsus Aşhanelerimizde, depremden zarar görüp gelen depremzedelere kahvaltı dahil üç öğün yemeği mutlaka ulaştırıyoruz. 10 bin 800 kişilik günlük yemek ikramımız var. Ayrıca 3 bin kişilik kahvaltı ikram ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz tarafından oluşturulan yerleşim yerleri dışındaki noktalara da kahvaltılık desteği veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm depremzedelerin yanındayız, desteğe her zaman hazırız” diye konuştu.

Başa dön tuşu