Büyükşehir’in Çocuk Atölyesi’nden Okula

Güncelleme 11 Eylül 2022, 10:49

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde, yıl boyu gelişimlerini destekleyici etkinliklere katılan çocuklar, bitirme sertifikalarını aldı. 4-6 yaş aralığındaki çocuklar düzenlenen etkinlikte şarkılar söyleyip dans etti.

Çocuklar eğlenerek atölyeyi tamamladı

Büyükşehir Belediyesi’nin Toroslar ilçesinde faaliyetlerini yürüten Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde, çoğunluğu 4-6 yaş aralığındaki 60 çocuk eğitim alıyor. Bilimden sanata, oyundan çeşitli sosyal etkinliklere kadar pek çok ayrıntı, çocukların potansiyelini ortaya çıkarmak için düşünülüyor. Çocuklar; hafta içi her gün bilişsel, dil, sosyal ve öz bakım becerileri içeren içeriklerle, gelişimlerini destekleyici etkinliklere katıldı. 32 çocuktan 28’i ilkokula geçiş yaparken, 4 çocuk da anaokuluna geçiş yapacak.

Atölyenin bahçesinde ailelerin de katılım sağladığı mezuniyet etkinliğinde çocuklara sertifikaları tek tek verildi. Hazırlanan panoda hatıra fotoğrafı çekildi. Çocuk şarkıları söyleyerek eğlenen çocuklar dans etti, oyunlar oynadı.

“Çocuklarımız burada hayata hazırlandılar”

Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi Birim Sorumlusu ve Okul Öncesi Öğretmeni Sonay Berber, “Burada bugün, bir yıl boyunca düzenli olarak gelmiş ve aktivitelerimize katılmış çocuklarımıza sertifikalarını veriyoruz. Çocukların gelişimlerine uygun aktiviteler yapıyoruz. Sanattan müziğe, danstan harekete, çizgi çalışmalarına kadar onları aslında biz hayata hazırlıyoruz. Çocuklarımız, aileleriyle birlikte yaz kış demeden atölyelerimize katılım sağladılar ve eğitimlerini tamamladılar. Atölye içeriklerimiz çok yönlü olduğu için, onlar da her sabah, öğlen ve akşam demeden etkinliklerini tamamladılar. Bu süre boyunca, 32 çocuğumuz atölye aktivitesini başarıyla tamamladı. Bunlardan 28’i ilkokula, 4’ü de anaokuluna geçiş yaptı. Biz bu yüzden çok mutluyuz. 5 Temmuz 2021’den beri atölye etkinliklerimize devam ediyoruz” dedi.

 

“Burada güzel günler geçirdim”

6 yaşındaki İkranur Sönmez, “Burada bütün yıl arkadaşlarımla, öğretmenlerimle oyunlar oynadık. Güzel günler geçirdim. Okula başlayacağım. Bugün burada mezuniyet yapıyoruz. Çok güzel oyunlar oynuyoruz” dedi.

Merve Turgut, Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’ne her gün geldiğini söyleyerek, “Oyuncak oynuyorduk, resim yapıyorduk, boyama yapıyorduk. Burayı, öğretmenlerimi seviyordum. Mezun olacağım diye geldik. Okula başlayacağım” diye konuştu.

Çınar Aydın ise bütün yıl atölyede yaptıklarını anlatarak, “Ben mezun oldum, okula gideceğim. Bugünlük geldim, bugün bir şeyler yiyeceğiz, oyun oynayacağız, fotoğraf çekileceğiz” dedi.

Başa dön tuşu