Büyükşehir’den 4 Temsilci Mavi Bayrak Yerel sorumlusu eğitim sertifikası aldı

Güncelleme 3 Aralık 2022, 11:35

Kızkalesi ve Susanoğlu plajları olmak üzere 2 Mavi Bayraklı halk plajına sahip olan Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini ve vatandaş memnuniyetini artırmak adına çalışmalarına devam ediyor. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı TÜRÇEV tarafından 14’üncüsü düzenlenen Mavi Bayrak Eğitim Semineri’ne katılan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ‘Mavi Bayrak Yerel Sorumlusu Eğitim Sertifikası’ aldı. Sertifika alan yetkililer, Mersin’de kurumları adına bu görevi yürütecek.

Seminere; Mavi Bayrak Programını destekleyen kurumların başında gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yanı sıra Büyükşehir Belediyeleri ve TÜRÇEV yetkilileri katıldı.  Akademisyenlerin de yer aldığı ve 23-25 Kasım 2022 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen seminer 3 gün sürdü ve 120 katılımcı yer aldı.

Mersin Büyükşehir’den 4 yetkili sertifika aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı ile Denizkızı Turizm A.Ş.’den temsilcilerin katıldığı eğitim sonunda,  ‘Mavi Bayrak Yerel Sorumlusu Eğitim Sertifikası’ verildi. Eğitime; Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde İklim Değişikliği ve Yenilenebilir Enerji Şube Müdür Vekili Dr. Zafer Kuşatan, Çevre Mühendisi Şeyda Töp, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personeli Pelin Teymur ile Denizkızı Turizm A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldız katılım sağladı.

Yılda bir kez düzenlenen eğitim seminerinde; Mavi Bayrak’ın önemi, Mavi Bayrak kriterleri ve yerel sorumlulara düşen görevler hakkında genel bilgiler verildi. Belirlenen yerel sorumlular, Mavi Bayrak ve çevre sorunları hakkında güncel bilgilere sahip olurken, kıyı yönetiminde önemli konular hakkında da bilgi sahibi oluyor. Yerel sorumlular ayrıca, örnek uygulamaları yerinde gören uzmanlardan bilgi alarak, fikir alış verişinde bulunuyor. Mersin’de bulunan plajların Mavi Bayrak başvurularının ön değerlendirmeleri ve sezon denetimleri, Mavi Bayrak Yerel Sorumluları tarafından gerçekleştiriliyor.

Mersin’de 2020 sezonu itibariyle; Mavi Bayraklı plaj sayısı 9 iken, Mavi Bayraklı marina sayısı 1 olarak açıklandı. Mersin’de, Büyükşehir Belediyesi yetkisinde Kızkalesi ve Susanoğlu plajları olmak üzere, toplamda 2 adet Mavi Bayraklı halk plajı var. Büyükşehir Belediyesi, Denizkızı A.Ş. tarafından işletilen mavi bayraklı halk plajlarının kalitesini ve sayısını arttırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Başa dön tuşu