Büyükşehir sayesinde geleceğe güvenle bakıyor

Güncelleme 2 Eylül 2022, 10:40

Pandemi nedeniyle işsiz kalan 2 çocuk babası Musa Yelli, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi sayesinde, artık geleceğe güvenle bakıyor. İşsiz kaldıktan sonra tarlalarda yevmiye ile çalıştığını anlatan genç üretici, “Parayla almak istesek alamazdık, ama hiç para vermeden hayvan sahibi olduk. Geleceğe artık güvenle bakıyorum” dedi.

 

Büyükşehirin projesi ile hayatı değişti

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ürettiği insan odaklı projelerle farklı kesimlere dokunmaya devam ediyor. 34 yaşındaki 2 çocuk babası Musa Yelli de, pandemi nedeni ile yaşadığı işsizlikten, Büyükşehir Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Dairesi bünyesinde başlattığı ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi ile kurtulan vatandaşlardan.

Tarsus’ta yıllardır çalıştığı manifaturacıdan, pandemi nedeni ile ayrılmak zorunda kalan Musa Yelli, yaklaşık 1 yıl süren işsizliğin ardından, eşini ve çocuklarını Tarsus’ta bırakarak, baba ocağı olan Alanyalı Mahallesi’ne dönüş yaptı. ‘Ne yapacağım’ diye kara kara düşünerek günlerini tarlalarda, ormanda yevmiye ile çalışarak geçiren Yelli’nin şansı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üreticileri desteklemek amacıyla başlattığı ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi ile gülmeye başladı.

“Bu proje geldikten sonra kendi işim oldu”

Mahalle muhtarından aldığı bilgi ışığında projeye başvurduğunu ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini almaya hak kazandığını söyleyen Yelli, “Buraya geldiğimde ‘Ne yapacağım’ diye düşünüyordum. Tarlaya, orman işine gidiyordum. Fakat sonu yoktu. Bu proje geldikten sonra kendi işim oldu. Daha da iyi olacak inşallah” diye konuştu.

Proje kapsamında 25 koyun ve 4 ton yem desteği aldığını aktaran Musa Yelli, “İlk yıl 9 doğum oldu, 5’ini belediyeye geri verdim. Bu yıl 18 doğum oldu, onun da bir kısmını önümüzdeki yıl vereceğim. 200’e kadar çoğaltmayı düşünüyorum. Kurbanlık satışımız olacak. Dişi hayvan satışımız, et, süt, peynir satışımız olacak” dedi.

“Kendi imkanlarım ile böyle bir işe girişemezdim”

Kendi imkânları ile böyle bir işe girişemeyeceğinin altını çizen Yelli, “Güzel bir proje. 25 hayvan verdiler. Parça parça geri alacaklar, hiçbir zorluğu yok. Maddi bir sıkıntısı yok. Parayla almak istesek 25-30 bin lira öderdik, ama hiç para vermeden hayvan sahibi olduk. ‘Yapabilir miyim yapamaz mıyım? Geri Tarsus’a dönmem gerekir mi?’ diye düşünüyordum. Buraya gelirken evimi getirmemiştim. Hayvanlar verildikten sonra buraya ev yaptırdık. Ondan sonra tam kesin dönüşümüzü yaptık. Daha da iyi olacak. Geleceğe artık güvenle bakıyorum” ifadelerini kullandı.

“Değil 25 koyun, 1 koyun alacak durumumuz yoktu”

Eşine, koyunların yetiştirilmesinde destek olduğunu söyleyen Sultan Yelli ise duygularını, “Eşim sigortalı işte çalışıyordu. Çalıştığı yerde sıkıntılar oldu, pandemi girdi, ondan sonra buraya yerleşme kararı aldık. Her şey bir anda oldu. Küçükbaş hayvan desteği aldık. Normalde biz kendi imkanlarımızla değil 25 koyun, 1 koyun bile alamazdık. Çünkü hiç durumumuz yoktu. Eşim 1 sene çalışmadı. Ondan dolayı buraya yerleştik zaten. Vahap Seçer beye teşekkür ederim” sözleri ile ifade etti.

Başa dön tuşu