BÜYÜKŞEHİR, ÇÖLYAK HASTALARINI RAMAZAN’DA DA UNUTMADI

Güncelleme 28 Mart 2024, 13:17

Mersin’de yaşayan ve yaklaşık 2.5 milyon nüfusa kucak açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Ayı’nın bereketini sofralara taşımak için dağıttığı ‘Ramazan Gıda Kolisi’ desteğini glütensiz gıda tüketmek zorunda kalan Çölyak hastaları için de uyguladı. Bu kapsamda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından 13 ilçede eş zamanlı gıda kolisi desteğinde bulunan ekipler, Çölyak hastaları için de ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ desteğinde bulundu.

 Mersin’de yaşayan ve yaklaşık 2.5 milyon nüfusa kucak açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Ayı’nın bereketini sofralara taşımak için dağıttığı ‘Ramazan Gıda Kolisi’ desteğini glütensiz gıda tüketmek zorunda kalan Çölyak hastaları için de uyguladı.  

 Piyasada yüksek fiyatlara satılan ve Çölyak hastalarının erişmekte zorlandığı ürünleri ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ içerisinde ulaştıran Büyükşehir ekipleri, bu hizmeti vatandaşlara ücretsiz bir şekilde sağlıyor. Gıda kolisinin içerisinde yer alan; kek, kurabiye, çikolata, puding, glütensiz ekmek, şehriye, makarna, yağ ve çay gibi ürünleri, Başkan Vahap Seçer’in sevgi ve selamlarını ileterek vatandaşlara gıda kolisini ulaştıran ekipler, Büyükşehir aracılığı ile hem Ramazan’da dayanışmayı büyütüyor hem de Çölyak hastalarının mutfakta eli ayağı oluyor.

 Kılıç: “Gıda kolisinde hem yetişkinlere hem çocuklara yönelik ürünlere öncelik veriyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Sosyolog Nurten Kılıç, 13 ilçede glütensiz beslenen hastalara Çölyak gıda kolisi desteğinde bulunduklarını belirtti. Kılıç, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da glütensiz gıda kolisi desteğimiz devam ediyor. 13 ilçede de Ramazan gıda kolisi desteğimizi sürdürüyoruz. Gıda kolisinde hem yetişkinlere hem çocuklara yönelik ürünlere öncelik veriyoruz. Vatandaşlarımızla iletişime geçtiğimizde gıda kolisinin içerisinde yer alan ürünlerden memnun olduklarını ve bu ürünlerin marketlerde çok pahalı ürünler olduğunu söylüyorlar. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi olarak da onların her zaman yanında olduğumuzu hissettiklerini bize söylüyorlar” dedi.

Başa dön tuşu