BOLTAÇ BU TARİHİ VE ONURLU BİR DURUŞTUR

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Boltaç, Millet İttifakı’na mensup 6 partinin genel başkanının Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in yeniden inşası konusunda bir araya gelmesinin tarihi ve onurlu bir duruş olduğunu söyledi.

Güncelleme 1 Mart 2022, 14:51

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi genel başkanlarının katılımıyla Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem imza altına alındı. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Boltaç, 6 genel başkanın bir araya gelerek imzaladığı bu metnin Türkiye için tarihi ve onurlu bir duruş olduğunu söyledi.

alti-genel-baskan-yarinin-turkiyesi-icin-guclendirilmis-parlamenter-sistemi-imzaladi.jpgÜlkemizin Cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizlerinden birini yaşadığını söyleyen CHP’li meclis üyesi Boltaç, bu krizin en önemli sebebinin ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yarattığı antidemokratik ve keyfi uygulamalar olduğunu belirtti. Boltaç, “Tek adama dayalı bu sistemin ülkenin siyasi ve ekonomik hayatına verdiği zararı önlemek, toplumsal huzuru sağlamak, adaleti yeniden tesis etmek için muhalefette bulunan 6 partinin bir araya gelmesi ve bunu ortak bir metin haline getirmesi geleceğimiz için umut verici bir gelişmedir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün  bize emaneti olan  yüce meclisin ve  kuvvetler ayrılığı ilkesini benimseyen sistemin devamına ve güçlendirilmesine yönelik bu tavrı sonuna kadar destekliyorum. “ dedi

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin ülkenin siyasi ve ekonomik istikrara kavuşmasının yanı sıra tüm özgürlüklerin de garantisi olacağını söyleyen Ali Boltaç, “ Ülkemizdeki yönetim anlayışı ve kültürünü değiştiren, liyakat yerine sadakati tercih eden, milletin vekillerini memura dönüştüren,  düşünce  özgürlüğünü kısıtlayan, yandaşı ihya, karşıtı mahkum eden bu sistemin demokrasi geleneğimiz ve kültürümüzde asla yeri olamaz ve  olmamalı. Bu ilkeler ve düşünce etrafında birleşen, toplumun taleplerini kendi siyasi farklılıklarını önünde tutarak aynı masa etrafında toplanan başta Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve millet ittifakını temsil eden partilerimizin değerli genel başkanlarına bir siyaset ve hizmet adamı olarak teşekkür ediyorum. “ şeklinde konuştu

 

 BOLTAÇ “BU TARİHİ VE ONURLU BİR DURUŞTUR”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Boltaç, Millet İttifakı’na mensup 6 partinin genel başkanının Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in  yeniden inşası konusunda bir araya gelmesinin tarihi ve onurlu bir duruş olduğunu söyledi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi genel başkanlarının katılımıyla Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem imza altına alındı. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Boltaç, 6 genel başkanın bir araya gelerek imzaladığı bu metnin Türkiye için tarihi ve onurlu bir duruş olduğunu söyledi.

Ülkemizin Cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizlerinden birini yaşadığını söyleyen CHP’li meclis üyesi Boltaç, bu krizin en önemli sebebinin ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yarattığı antidemokratik ve keyfi uygulamalar olduğunu belirtti. Boltaç, “Tek adama dayalı bu sistemin ülkenin siyasi ve ekonomik hayatına verdiği zararı önlemek, toplumsal huzuru sağlamak, adaleti yeniden tesis etmek için muhalefette bulunan 6 partinin bir araya gelmesi ve bunu ortak bir metin haline getirmesi geleceğimiz için umut verici bir gelişmedir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün  bize emaneti olan  yüce meclisin ve  kuvvetler ayrılığı ilkesini benimseyen sistemin devamına ve güçlendirilmesine yönelik bu tavrı sonuna kadar destekliyorum” dedi.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in ülkenin siyasi ve ekonomik istikrara kavuşmasının yanı sıra tüm özgürlüklerin de garantisi olacağını söyleyen Ali Boltaç, “Ülkemizdeki yönetim anlayışı ve kültürünü değiştiren, liyakat yerine sadakati tercih eden, milletin vekillerini memura dönüştüren,  düşünce  özgürlüğünü kısıtlayan, yandaşı ihya, karşıtı mahkum eden bu sistemin demokrasi geleneğimiz ve kültürümüzde asla yeri olamaz ve  olmamalı. Bu ilkeler ve düşünce etrafında birleşen, toplumun taleplerini kendi siyasi farklılıklarını önünde tutarak aynı masa etrafında toplanan başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve millet ittifakını temsil eden partilerimizin değerli genel başkanlarına bir siyaset ve hizmet adamı olarak teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu