Beyaz Yaka Takmak Yerine Girişimci Oldu, Namını Türkiye’ye Duyurdu

Güncelleme 15 Haziran 2022, 12:37

“Sevet Gurme” Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Omaç, akademik kariyerini tamamladıktan sonra önemli iş fırsatlarını değerlendirmek yerine kendi markasını kurarak, kısa zamanda Türkiye’nin tanıdığı ödüllü bir girişimci oldu.

Omaç, 2018 yılında Mersin’de açtığı gurme marketle şarküteri sektörüne girdi. Markette satılan tüm yöresel ve organik ürünleri, üretildiği yöreye giderek yerinde gören Omaç, bu sayede işletmesi açılışının daha ilk yıl dönümünde büyük bir marka haline geldi. Yerel marka olmaktan çıkıp, Türkiye çapında tüm şehirlere kargoyla ürün gönderir hale gelen Omaç’ın bu başarısı kendisine Yılın Genç Girişimci Adamı ödülünü de getirdi.

 

İşletmeyi kurmadan eğitimi için de önemli çalışmalar yapan Omaç, yüksek öğrenimimi Mersin Üniversitesi’nde Dış Ticaret Bölümü’nde, yüksek lisansını da Toros Üniversitesi’nde Yönetim-Organizasyon alanında tamamladı. Eğitim hayatımın tamamlanmasının hemen ardından işe koyulan Omaç, beyaz yakalı bir çalışan olmayı elinin tersiyle itip kendi işinin patronu oldu.

Omaç, kısa zamanda Türkiye’nin farklı bölgelerine şubeler açıp Türkiye markası haline gelmeyi hedefliyor.

2016-2018 yılları arasında başta büyük şehirle de olmak üzere; gurme market ve perakende sektöründe ki küçük-büyük birçok işletme gezip gözlem yaparak en çok tercih edilen ürünleri, bu ürünleri üreten üreticileri tespit ettim. Sevet Gurme marketi, 2018 yılında Mersin Mezitli’de açtık. Doğal ve organik ürünlerin satışına başlayıp tüketicilerimizin beğenisine sunduk. Tezgahlarımızda sadece doğal, yöresel ürün bulundurup, ”Fabrikasyon olan hiçbir ürünü satmayacağım” ilkesiyle sağlıklı gıdayı özendiren bir gurme market faaliyeti sürdürdük. Ardından hızlı bir şekilde e-ticarete yönelip, satılan tüm ürünleri tüm Türkiye nin beğenisine sunmuş olduk.

Rakiplerinden farklı bir özelliğe sahip olduğunu dile getiren Omaç, Rakiplerimize göre ilk olma özelliği taşıyan ilk ve en büyük özelliğimiz sattığımız tüm ürünlerin üretim aşmalarına katılmak, denetimini yapmak ve bu aşamaları tüketicilerle paylaşmak. Yani insanlar tükettikleri ürünlerin perde arkasında ki herşeyi görüp, güvenerek tüketmelerini sağlamış oluyoruz. dedi.

Büyük bir Pazaryeri uygulaması faaliyete geçirerek tüm ülkedeki doğal ve yöresel ürün üreten üreticilerle tüketicileri aracısız bir araya getiren bir platform oluşturmayı hedeflediğini anlatan Omaç, şunları kaydetti

SEVET gurme markasıyla oluşturulacak olan gurme marketler zincirini franchising yöntemiyle tüm ülkeye yaymak istiyorum. Ben sattığım ürünlerin üretim şartlarını, koşullarını öğrenmek için Anadolu’nun neredeyse tamamını gezdim. Sosyal medyada da büyük bir takipçi kitlem var. Bu pazarlama ve insanlara samimiyet anlamında iyi geliyor.

Başa dön tuşu