Berlin’in orta yerinde Mezitli Parkı

Güncelleme 6 Aralık 2022, 17:10

Teknik incelemelerde bulunmak amacıyla meclis üyeleri ve birim müdürlerinin de aralarında bulunduğu heyet ile Mezitli’nin kardeş şehri Berlin Tempelhof – Schöneberg’e giden Başkanımız Neşet Tarhan ilginç bir sürpriz yaşadı. Belediye Başkanı  Jorn Oltmann ve Tempelhof Schöneberg heyeti ile birlikte kent turuna çıkan Başkan Tarhan, Berlin’de dev Mezitli Parkı ile karşılaşınca şaşkınlık ve mutluluk yaşadı.

Berlin’in çok önemli bir lokasyonunda bulunan ve içerisinde bisiklet yolu ve spor sahalarının da bulunduğu park, kentin en uğrak yerlerinden birisi olma özelliğini taşıyor.

Parkın girişine yerleştirilen tabelada Türkçe ve Almanca ‘Mezitli Parkı’ isminin yazıldığı, Mezitli ve Tempelhof- Schöneberg kentlerinin 2012 yılından bu yana kardeş şehir olduğu bilgisi de veriliyor.

Berlin gibi önemli bir kentte Mezitli Parkını görmekten mutlu olduklarını dile getiren Başkan Tarhan, kardeş şehir ilişkilerinin her iki kente de çok değerli ve önemli kazanımları olduğunu söyledi.

Tempelhof -Schöneberg heyetine teşekkür eden Başkan Tarhan, “Kardeşlik ilişkilerimiz kapsamında Mezitli’de çok önemli projeleri hayata geçirdik. Son olarak da Atatürk Mahallemizde tamamlanma aşamasına gelen Mutlu Yaşam Merkezimizi kardeş kentimizin desteğiyle yapıyoruz. Bunların yanında Almanya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Berlin’de Mezitli Parkını görmekten son derece mutlu oldum. Biz de Mezitli’de Tempelhof -Schöneberg Dostluk ve Kardeşlik Parkı açmıştık. Zaten sık sık karşılıklı ziyaretlerde bulunarak ortak kazanımlarımızı artırmaya çalışıyoruz. Kardeş şehir ilişkilerimizi artırarak devam edeceğiz” dedi.

Başa dön tuşu