Basut Okulları geleceğin meslek sahiplerini bekliyor

Güncelleme 7 Ekim 2022, 14:59

Mersin’in mesleki eğitim konusunda öncü okullarından olan Basut Okulları, yeni eğitim-öğretim döneminde başvuracak öğrencileri bekliyor.

Türkiye’de özellikle son dönemde yaşanan kalifiye eleman sıkıntısını gidermek adına devlet tarafından meslek liselerine yönelik yapılan teşvik çalışmaları devam ederken, bu alanda öncü meslek liselerinden olan Basut Okulları, öğrencilerin ilgi duydukları alanda eğitim görebilmeleri ve daha sonrasında bu alanlarda meslek sahibi olabilmeleri için öğrencilere eğitim imkânı sunuyor. Yeni eğitim-öğretim yılında da birçok farklı alanda mesleki eğitim verecek Basut Okulları’na son gün 11 Ekim. Öğrenciler kayıt bitimine kadar ilgi duydukları alanda bölümlere başvurabilecek.

“ÖĞRENCİLERİN BAŞARILI OLMASI İÇİN ÇABALIYORUZ”

Konuyla ilgili Tanık Haber’e bilgiler veren Basut Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Basut, öğrencilerin hem eğitimde hem de iş hayatında başarılı olması için çabaladıklarını söyledi. Mesleki eğitim veren Özel Toroslar Basut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin2018 yılında eğitim hayatına başladığını belirten Basut,  “2018/2019 Eğitim-Öğretim yılında OSB dışı Özel Toroslar Basut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini açarak bünyesinde toplam 2 bin 657 kontenjanlı Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Yenilenebilir Enerji Teknolojisi, Kimya Teknolojisi ve Gıda Teknolojisi bölümlerini açtık. Bu bölümlerle okul-sanayi işbirliği içerisinde öğrencilerimizin hem okulda hem de iş başı eğitimi gibi yerinde mesleki kariyerlerinin sağlanmasında ön adım olmaktayız” dedi.

“ÖĞRENCİLERİ ÜRETKEN BİREYLERE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”

Okulda tam donanımlı 10 laboratuvar ve 12 atölye ile deneyimli mesleki çalışma eğitmenleriyle yapılan deneyler ve üretilen panolarla geleceğe dair yeni ve daha önce üretilmemiş ve hayatı kolaylaştıracak, ekonomik açıdan insanlığa yarar sağlayacak projelerle öğrencileri vatana ve millete yararlı, üretken bireyler haline dönüştürmek amacıyla eğitim hizmetlerine devam ettiklerini vurgulayan Basut, “Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 23/12/2020 tarih ve 18363807 sayılı resmi yazıları ile Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı, Yenilenebilir Enerji Teknolojisi Alanı, Kimya Teknolojisi Alanı ve Gıda Teknolojisi alanında laboratuvarlarımızda üretim yapma izni alınmıştır” diye konuştu.

BÖLÜMLER KAPSAMLI İŞ İMKANI ÇOK

Okuldaki bölümlerin sağlayacağı iş imkânlarından bahseden Basut, “Elektrik Elektronik bölümü mezunlarımız,  Türk Telekom, Türk Kablo, TRT, Türk Hava Yolları, Askeri Elektronik Sanayi gibi kuruluşlarda, elektronik alet ve cihaz üreten firmaların yanı sıra haberleşme, tıp elektroniği, bilgisayar, tekstil, konularında faaliyet gösteren tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışabilirler” ifadelerini kullandı. Gıda bölümünden bahseden Basut, gıda sektörünün çok geniş bir sektör olduğuna dikkat çekerek, “Dolayısıyla çalışma alanları da o kadar çeşitlidir. Gıda üretim, satış, kalite, laboratuvar, kamu, Ar-Ge, hazır yemek gibi çeşitli alanlarda çalışma olanakları bulabilirsiniz. Kimya bölümü mezunları, İlaç sanayii, Temizlik, Kozmetik, Fabrikalar, Eğitim, Zirai Tarım, Hastaneler, AR-GE merkezlerinde çalışabilirler. Yenilebilir Enerji Teknolojisi bölümünün çalışma alanları ise Güneş Enerji Paneli)Kurulumu, Doğalgaz Sistemleri ve Elektrik Elektronik sahaları çalışma alanlarıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

Başa dön tuşu