Başkan Yılmaz,’ Kabotaj Kanunu, Denizlerimizdeki Bağımsızlığımızdır’

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı

Güncelleme 30 Haziran 2022, 16:23

1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun Türk denizciliği açısından; ulaşımdan taşımacılığa, turizmden balıkçılığa kadar büyük bir önem taşıdığını belirten Başkan Yılmaz; “Kabotaj Kanunu ile kendi karasularımızda egemenliğimiz ilan edilmiş ve bu tarihten sonra denizcilik sektörümüz hızla gelişim göstermiştir” dedi.

Başkan Yılmaz, denizlerimize sahip çıkılmasının ve korunmasının hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu kaydederek; “Kabotaj Kanunu, denizlerimizdeki bağımsızlığımızdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız” sözünden hareketle üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin denizcilik sektöründe büyümesinin ve ilerlemesinin önüne açan Kabotaj Kanunu’nun yıl dönümü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Akdeniz’in incisi Mersin’in uluslararası limanı, taşımacılık, balıkçılık ve turizm faaliyetleri ile Türk denizciliğinin gelişmesine önemli katkılar sunduğuna da dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Ülkemizin ve kentimizin sahip olduğu bu zengin potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, tüm denizcilerimizi, deniz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Denizcilik sektörünün gelişmesinde emeği geçenlere de başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu