Başkan Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladı

Güncelleme 7 Mart 2022, 17:16

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, hayatın her alanında büyük rol üstlenen tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

 “Kadınlar için daha yaşanılabilir bir Toroslar” hedefiyle çalışmalarını sürdüren Başkan Yılmaz; “Kadınların iş hayatındaki adımlarını hızlandıran 46 branştaki Teknik ve Mesleki Eğitim kurslarımız (TORTEK), Kariyer Merkezimiz, ücretsiz düzenlediğimiz kültür, sanat ve spor kurslarımız ve birçok projemizle kadınlarımızın yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz” dedi.

Göreve gelir gelmez Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitlik Şartı’nı imzaladıklarını hatırlatan Başkan Yılmaz; “Bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında kadınların tam manasıyla izi görülüp sesi duyulacaksa önce şiddetle mücadele etmek asıl ve öncelikli olmalıdır. Biz de bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kadınlarımız, fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle bizleri gururlandırıyor” diyen Başkan Yılmaz, “Üreten Toroslar” hedefi ile çalıştıklarını söyledi.

Kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve istihdamı konusunda oluşturdukları vizyon ve sundukları hizmetlerle kadınların iş ve üretim hayatında daha etkin olmaları için çaba gösterdiklerini belirten Başkan Yılmaz; “Kadınlarda eğitim seviyesi arttıkça işgücüne katılım ve istihdam da artıyor. 46 branşta sunduğumuz Toroslar Teknik ve Mesleki Eğitim kurslarımız ve hazırladığımız projelerle kadınlarımızın iş hayatına katılımını istiyoruz. Kurs sonunda belgelerini alan kursiyerlerimiz, kendilerine iş imkânı bularak aile ekonomilerine katkı sağlarken, aynı zamanda eğitimlerini devam ettirerek kendi iş yerlerini de açabiliyorlar. İstihdamı teşvik eden çalışmalarımızın yanı sıra üretim sürecindeki kadınların desteklenmesine de ağırlık veriyoruz. Bu anlamda başarılı bir meslek yolu hazırladığımız gibi ekonomiye de vasıflı eleman yetiştirmek için önemli bir misyonu üstleniyoruz Öğrenmenin yaşı yok. Meslek edinmek isteyen bütün kadınlara kapımız açık. Çünkü biz büyük bir aileyiz.  Kadınlara yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu düşünüyoruz. Kadınların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Çalışan, üreten hem aile hem ülke ekonomisine katkıda bulunan tüm kadınları yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi’nin de Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza attığını vurgulayarak; “Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezimiz ile kadınlara psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti vererek farkındalık çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Hep söylediğimiz gibi bir evde bulunan her bir ferdin derdi bizleri ilgilendiriyor. Kadınlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize, engellilerimize, yaşlılarımıza kısaca toplumun her kesimine yönelik çalışmalarımıza hep devam edeceğiz. Gelecek nesillere daha güzel bir Toroslar, Mersin ve Türkiye bırakacağız inşallah” dedi.

“Milli ve manevi değerlerimizin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphe yok ki kadınlarımızdır” diyen Başkan Yılmaz; “Biz büyük bir aileyiz. Kadınların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere her zaman yanımızda olan tüm fedakâr kadınların ve attığım her adımda en büyük destekçim olan eşimin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Başa dön tuşu