BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI  

Güncelleme 24 Nisan 2024, 17:02

Mersin’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; gurur ve coşku dolu anlara sahne oldu.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, bu özel günde çocuklarla bir araya gelerek onların bayram sevincini paylaştı.

İlk olarak Mersin Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılan Başkan Yıldız’a, çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Başkan Yıldız, çocuklarla yakından ilgilenerek bayramlarını kutladı.

 Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı’nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği Atatürk Anıtına Çelenk Sunma törenine katılan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, burada yaptığı konuşmada 23 Nisan tarihinin önemine vurgu yaptı.

Başkan Yıldız; “23 Nisan, ülkemiz tarihi açısından simgesel bir gün. Burada bir belediye başkanı olarak konuşuyarsam, hep beraber bir araya gelebiliyorsak 23 Nisan 1920’de ülkenin monarşiden demokrasiye geçmiş olması sayesindedir. Bugünün anlam ve önemini her zamankinden daha fazla hissetmeliyiz. 23 Nisan tarihinin bir de çocuklara armağan edilmiş olması da çok fazla önemli. Dünyada başka bir Çocuk Bayramının olmaması başka bir şey, dünyada bir ülkenin monarşiden demokrasiye geçtiği günün Çocuk Bayramı olarak ilan edilmesi bambaşka bir şeydir. Bu anlamı da içselleştirmeliyiz” dedi.

Başa dön tuşu