Başkan Varal,’ Projeyle kadınlarımız sosyalleşme imkanı buluyor’

Güncelleme 20 Ekim 2022, 15:14

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin de paydaşı olduğu “Evimiz Atölye Projesi” Tarsus Kırklarsırtı Mahallesi’nde tüm hızıyla devam ediyor.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Büyükşehir Meclis üyesi Av. Ünzile Kuru ile Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu, projeden faydalanan ve eğitim çalışmalarına katılım gösteren emekçi kadınları ziyaret ettiler.

Mahalle Muhtarı Mehmet Cülük’ün de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Ozan Varal, çoraptan bebek üretimi işini öğrenerek ev ekonomilerine katkı sağlamayı amaçlayan kadınlarla sohbet etti.

Kırklarsırtı Mahalle Muhtarlığı yanında bulunan alanda, eğitmenler nezaretinde gerçekleştirilen ve 4 hafta sürecek çalışmanın gizli kadın gücünü ortaya çıkardığını kaydeden Başkan Ozan Varal, “Başkanımız sayın Vahap Seçer, kadına ve kadın emeğine verdiği değeri her platformda göstermekte. Kentin birçok noktasında olduğu gibi bunu Kırklarsırtı Mahallemizde de net şekilde görüyoruz. Bu projede sayın Meral Seçer’in de büyük emekleri bulunmakta. Bu çalışma sayesinde zamanlarını en iyi şekilde kullanan kadınlarımız, ekonomik getirinin sağlanmanın yanı sıra sosyalleşme fırsatı da buluyorlar. Katılım gösteren tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum, kolaylıklar diliyorum” dedi.

Başkan Varal, “Eşitsizliklerin ve yoksulluğun olmadığı toplumları yaratacak değişimlerin, dezavantajlı bölgelerde yaşayan dar gelirli kadınların kolektif emeği ile gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Bu noktada ‘Evimiz Atölye Projesi’ kadın emeğini, sosyalleşmeyi ve dayanışma ruhunu ön plana çıkartması yönünden oldukça önemlidir” diye konuştu.

‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek’ sloganıyla yürütülen projede, eğitim çalışmaları sonunda kadınlara katılım belgeleri verilecek.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu