Başkan Seçer, ‘ Vatan Sevgimi Kimseye Sorgulatmam’

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, muhtarlar gününde konuştu, ' Vatan sevgimi kimseye sorgulatmam' dedi.

Güncelleme 18 Ekim 2022, 21:55

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Mut, Silifke, Erdemli muhtarlarıyla 19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle Ulu Resort Otel’de biraraya geldi.
Yoğun bir katılımın gözlendiği toplantıda kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer birlik ve beraberlik mesajı verdi. Muhtarların demokrasinin teminatı olduğunu ifade eden Seçer, “ Bugün muhtarlar günü. Bugünü özel kılan, muhtarların kendini hatırlatması ve sorunların dile getirilmesi. Her birimizin ortak kaygısı ortak amacı biliyorum ki Mersin halkına hizmet etmek. Bizler birbirimize bağlıyız, birbirimizi seviyoruz. Bir siyasetçi ve bir belediye başkanı olarak karşınıza rahatça çıkabiliyorum. Kendime ve yaptığımız işe güveniyorum. Allah kimseyi özellikle siyasetçiyi sokağa çıkamayacak duruma getirmesin. Ben Cumhuriyet Halk Partisinin bir mensubuyum. Misyonumuzu biliyorum. Önderimiz ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatük’ün ilkeleri bizim rehberimiz.” Dedi.

VATAN SEVGİMİZİ KİMSE SORGULAYAMAZ
Son dönem yaşanan algı operasyonları ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Seçer , “ Bizim vatan sevgimizi sorgulamak abesle iştigaldir. Tribünlere oynamaktır. Bizi vatan sevgisi üzerinden eleştirenlerin sevgisi, emin olun bizim vatan sevgimizin zekatı bile olamaz. Soruyorum size değerli muhtarlarım. Bizim başka vatanımız var mı? Bizim başka Mersinimiz var mı ? Bu vatanı sevmemek , bu vatana hainlik etmek mümkün mü? Atatürk’ün izinden giden bizlerin böyle bir şey düşünmesi mümkün mü? Bizim isteğimiz bellidir. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk her şeyden önemlidir. Hukukun olmadığı yerde ne ben belediye başkanlığı yapabilirim ne de siz muhtarlık yapabilirsiniz Sırtımızı dayayacağımız tek yer hukuktur.
“AYRIMCILIK İNSANLIK SUÇUDUR”
Demokratik bir toplumda medeni bir şekilde hizmet için yola çıktıklarını söyleyen Başkan Seçer, “ Seçimler öncesi ayrımcılık yapmayacağız dedik. İnsanlar bize inandı, güvendi ve belediye başkanı olarak bize görev verdi.Belediye başkanı olduğum gün rozetimi çıkarttım ve öyle hizmet etmeye başladım. Sözümüzün arkasında durduk ve belediyeden her türlü ayrımcılığı söküp attık. Sizlere hİzmet ederken asla ayrımcılık yapmıyoruz. Belediyemiz bünyesinde böyle bir şey yapan olursa o kişinin görevini gözden geçiririz. Biz ayrımcılığa insanlık suçu olarak bakıyoruz. Bizi siyaset ayırmamalı ve ayırmayacak. Hizmetlerimizde eksik yapabiliriz, eleştirisiniz düzeltiriz.. Ama siyasi kaygı ve siyasi ikbal uğruna,başka amaçlar uğruna eleştiriyi aşan hakaretler kentimize hiç bir şey kazandırmaz.

TENKİT ETMEK DEMOKRATİK BİR HAKTIR
“Göreve başladığımdan bu yana ne ağladım ne de şikayetlendim” diyen Başkan Seçer, “ Bazı önemli yatırımlar ve konular için sadece eleştiri hakkımı kullandım. Hükümetin belediyelere ayırımcılık yaptığını düşünüyorum ve bir belediye başkanı olarak tenkit hakkımı kullandım. Demokratik hakkımı kullandım. Bunları sizin adınıza yaptım. Kimseye hakaret etmedim. Bunu neden yapıyorum çünkü ilerde bir belediye başkanı olarak sizlere hesap vereceğim. “ dedi

MALİ DİSİPLİNİ SAĞLADIK
Belediyenin mali disiplin konusunda da büyük aşama kaydettiğini söyleyen Başkan Seçer, “ Zorlu bir pandemi döneminden geçtik. Fakat son bir buçuk yıldır ciddi yatırımlar yapıyoruz. Hedeflediğimiz projeleri yüzde 95 oranında gerçekleştirdik. Göreve geldiğimizde 400 milyon dolar borcumuz vardı şimdi 100 milyon dolar bile değil. Bunu nasıl yaptık? Öncellikle bunun sizin paranız olduğu düşüncesini aklımızdan çıkarmadık. Doğru, kaliteli projeler yaptık. Hiçbir şekilde savurganlık yapmadık. Göz boyamak için hizmet yapmadık. Hakkınızı hukukunuzu koruyarak hareket ettik. Geldiğimiz noktada borç yükümüz azaldı ve mali disiplini sağladık. “ diyerek sözlerini noktaladı.

Başa dön tuşu