BAŞKAN SEÇER, KUZEY MAKEDONYA BÜYÜKELÇİSİ MANASIJEVSKI İLE BİR ARAYA GELDİ

Güncelleme 29 Nisan 2024, 22:28

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kuzey Makedonya Büyükelçisi Jovan Manasijevski ile bir araya geldi.

 Mersin’in hem Türkiye hem de bölge açısından önemli bir noktada yer aldığından söz eden Seçer, “Bölgemiz sektörel anlamda oldukça hareketli. Birçok sektör burada faaliyet gösteriyor. Bunlar; ticaret, sanayi, tarım, lojistik ve kısmi olarak da turizm. Birçok sektör hem Türkiye ekonomisine hem de şehrimizin ekonomisine yüksek potansiyel sağlıyor” dedi. Mersin Limanı’nın Türkiye’nin en büyük limanlarının başında geldiğinden söz eden Seçer, “Mersin Limanı Akdeniz çanağında dünyaya açılan bir kapı” diye belirtti.

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından rekor bir oyla tekrar Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildiğini aktaran Seçer, “İkinci 5 yıl için göreve devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Seçer ayrıca, Büyükelçi Manasijevski ile ilk kez bir araya geldiklerinden söz ederek, bu ziyaretin ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sunacağından ve bundan sonra da bu ilişkilerin tahkim edileceğinden bahsetti.

Büyükelçi Manasijevski de; ekonomik, politik ve kültürel işbirliğini artırmak adına bu ziyaretin önemine dikkat çekerek, var olan kardeşlik ilişkilerinin ticarete de yansımasını istediklerini ifade etti.

Başa dön tuşu