Başkan Özyiğit, Müfide İlhan’ın kızları Sinem İlhan ve Ayla İlhan Börekçi ile buluştu

Güncelleme 10 Mart 2022, 13:09

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Türkiye ve Mersin’in “İlk Kadın İl Belediye Başkanı” Müfide İlhan’ın kızları Sinem İlhan ve Ayla İlhan Börekçi ile bir araya geldi. Başkan Özyiğit, Sinem İlhan ve Ayla İlhan Börekçi ile Yenişehir Belediyesi Müfide İlhan Parkı’nı da gezdi.

1950 yılında Mersin Belediye Başkanı seçilen ve Türkiye’nin “İlk Kadın İl Belediye Başkanı” olanMüfide İlhan’ın kızları Mersin’e gelerek, Başkan Abdullah Özyiğit’i ziyaret ettiler. Başkan Abdullah Özyiğit ve Sinem İlhan ile Ayla İlhan Börekçi,  Yenişehir Belediyesi tarafından 1996 yılında Müfide İlhan hayattayken Cumhuriyet Mahallesi’ndeadı yaşatılanparkı gezdiler. Sinem İlhan ile Ayla İlhan Börekçiyine Yenişehir Belediyesi tarafından parka konulan Müfide İlhan büstünü görünce duygularınahâkim olamadılar.

Müfide İlhan’ın Türkiye’nin ve Mersin’in sembol isimlerinden olduğunu söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit, “ Müfide İlhan’ın anısını yaşatmak bizim için gurur verici. O bugün de kadınlara ilham olmaya devam ediyor.” dedi.

Müfide İlhan’ın kızı Sinem İlhan ise “Yenişehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Annemiz aslında Mersinli değildi ama Mersin’i çok severdi. Mersinliler de annemi çok severdi. Bugün bu sevgiyi bir kez daha gördük. Parka annemizin büstünü yerleştiren Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e de çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Başa dön tuşu