Başkan Özyiğit “3 yılda samimiyetle hizmet üretmeye çalıştık”

Güncelleme 9 Nisan 2022, 13:02

Yenişehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının İkinci Birleşiminde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, geride bıraktıkları 3 yıllık hizmet süresi boyunca samimiyetle çalıştıklarını ve önümüzdeki süreçte de Yenişehir’e en iyi hizmeti sunmaya çalışacaklarını söyledi.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılan ve Yenişehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan Yenişehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısının İkinci Birleşiminde 3 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı. Mecliste Yenişehir Belediyesinin 2021 yılı faaliyet raporu da oy birliğiyle kabul edildi.

 

Başkan Özyiğit “Geçen yıl kullandığımız yakıt 3 milyon 700 bin TL iken, bu yıl aynı miktarda yakıtı kullandığımızda bu rakam tam olarak 14 milyon TL’ye tekabül ediyor.”

Katılımcılıkla hazırladıkları stratejik planları doğrultusunda çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Başkan Abdullah Özyiğit, şu ifadeleri kullandı: “3 yılı geride bıraktık, çok uyumlu bir süreç geçirdiğimizi düşünüyorum. Yaptığımız işlerde her kesimden takdir aldığımızı görüyoruz. 3 yılda samimiyetle hizmet üretmeye çalıştık. Kentimizi daha iyiye taşımak adına büyük bir emek verdik, bu emeği tabi ki tek başımıza vermiyoruz. Başta meclis üyelerimiz, bürokratlarımız ve tüm emekçilerimiz ile Yenişehir’imize en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Önümüze çıkan engeller var mı? Var. Son zamanlarda yaşanılan enflasyonist ortamın getirdiği çok önemli yükler var. Mesela geçen yıl kullandığımız yakıt 3 milyon 700 bin TL iken, bu yıl aynı miktarda yakıtı kullandığımızda bu rakam tam olarak 14 milyon TL’ye tekabül ediyor. Bu hesabı da geçen hafta yaptık, bu hafta belki de daha fazladır. 2021 yılında gelir ve gider bütçemizi yüzde 96 realize ettik. Katılımcılıkla hazırladığımız stratejik planımız doğrultusunda 3 yıllık dönemimizi tamamladık. Bu süreçte büyük bir özveri ve samimiyetle çalıştık, en az hatayla başarılı işlere imza atıyoruz. Katkı sunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Geçtiğimiz gün bir meclis üyesi tarafından ortaya atılan iddialara ilişkin Başkan Abdullah Özyiğit, “Burada hep söylediğim bir şey var. Musa Bey de az önce ifade etti. Basında bazen yorum yapılabiliyor. Elbette ki basın bizim her şeyimiz. Onlar bizim çalışmalarımızı halka duyuruyor. Ancak yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için bu iletişimin tek taraflı yürütülmemesi gerektiğini her seferinde dile getiririm. Biri ortaya bir iddia atarsa ve o iddia bir kurumu ilgilendiriyorsa kurumun da görüşü alınmalı.  Geçen gün basına bir beyanat verilmiş, bu beyanat mesnetsiz ve eksik. Örneğin ‘Emlak vergisi toplansın’ önergesi olmaz. Çünkü bu zaten kurumun görevi. Bir de iç hiyerarşi var, bir kurumun mensubuysanız orada süzgeçten geçer, o başımızın tacı ama zaten yasal olarak yapmak zorunda olduğumuz ve yaptığımız işleri siz önerge olarak oradan yazıp verirseniz benim gündeme almama gerek kalmaz. Çünkü zaten yapılması zorunlu işlerdir.  Burada bir önerge veriyorsunuz, böyle bir önergeyi belirli bir kademeden geçirmeniz gerekiyor.  Mektup yazar gibi tek imzayla göndermeniz ciddiyetle bağdaşır bir şey değil. Sonra da ‘Efendim halkın hakkını koruyacaktık ama buna izin verilmedi’ diye paylaşım yaparsanız, basına demeç verirseniz, bu diğer meclis üyelerine büyük bir hakaret ve ayrıca kamuoyunu yanlış bilgilendirme olur.” ifadelerini kullandı.

Aynı meclis üyesinin başka bir açıklamasına ilişkin yapılan bir haber ile ilgili de konuşan Başkan Özyiğit, “Mesela az önce gördüğüm bir haberin başlığı şu şekilde; ‘Yenişehir’de yüksek katlı binalarda yangın tedbiri yok’ denilmiş. Biz diyoruz ki bilgiyi doğru kaynaktan alalım, ‘Yenişehir’de yüksek katlı binalarda yangın tedbiri yok’ diye bir habere sebebiyet vermek aslında bir özrü de gerektirir. İnsanların can güvenliğinin hiçe sayıldığı ve bizim buna göz yumduğumuz şeklinde manipülasyon içeren bir habere altyapı oluşturuyorsunuz.  Arkadaşlar, biz burada anlattık, İmardan Sorumlu Başkan Yardımcımız kalktı, anlattı. Binalar 15 katın üzerine çıktığında özel tedbirler alınıyor, kullanılan malzemeden kendi iç yangın tertibatını alacak uygulamalara kadar, yani akıllı bina uygulaması gerçekleşiyor. Şimdi bunu anlatmış olmamıza rağmen böyle bir tedbirin olmadığı şekilde haber yaptırırsan olmaz, haberi yapan kişinin de kendini sorgulaması lazım. Yenişehir’de yapılan binalar akıllı binalardır ve bu binalarda gerekli tedbirler alınır, bunlar birimlerimiz tarafından en ince ayrıntısına kadar denetlenir. Yenişehir, 0,90’la Mersin’in emsali en düşük bölgesidir, Mezitli’de 1.5’ten başlar, Toroslar’da 3. 40’lara kadar çıkar.  Mevcut koşullar içerisinde en iyiye en fazla eleştiriyi yapmışız. Popülizmden uzak durmamız gerekiyor. Siz yetkili biri olarak beyanat veriyorsunuz, haber yapılıyor. Kamuoyunu doğru bilgilendirmemiz lazım. Eksik bir şey varsa sonuna kadar konuşalım. 52 katlı bina var Mersin’de. Orada da benzer tedbirler vardır. Ama o binanın yapıldığı günden bu yana teknoloji çok gelişti ve artık o teknolojiler kullanılıyor. Yenişehir’de Türkiye’nin en kaliteli binaları yapılıyor. Şuan Yenişehir’de LEED Sertifikalı binalar yapılıyor. Bu Mersin’de sadece Yenişehir’de var. Bir başka ilçede LEED Sertifikalı bina olduğunu gösteremezsiniz. Bu kadar hassas bir yönetim varken, tutup da ‘Yenişehir’de binalarda yangın güvenliği yok’ dersen yanlış oluyor. Bu konuda elbette bir eleştiri yapılabilir, ama sadece Yenişehir’i buna mahkûm edersen bu doğru değil.” dedi.

 

Başa dön tuşu