Başkan Gültak,’ İyiki varsın Eren Bülbül ‘ Tabelasını o parka dikti

Güncelleme 5 Nisan 2022, 17:28

Akdeniz Belediye Meclisi’nde; Şehit Eren Bülbül’ün Huzurkent’teki bir parka adının verilmesini içeren önergenin reddedilmesinin yankıları sürüyor. Bugün o parka giderek‘İyi ki varsın Eren Bülbül’ yazılı tabelayı diken Başkan Gültak; “Şimdi birileri gelsin; yiğitse bu tabelayı söksün. Eğer yasa, beni bir parka şehit ismini vermekten dolayı yargılayacaksa gurur duyarım. Yargılanmaya hazırım” diye konuştu.

Akdeniz Belediye Konferans Salonu’nda, Başkan Mustafa Gültak Başkanlığında gerçekleştirilen Nisan ayı ilk Meclis toplantısında, Huzurkent Bahşiş Mahallesi Avşar Sokak’ta yapımı tamamlanan isimsiz parka, mahalle halkı ve muhtarlığın talebi üzerine, “İyi ki Varsın Eren – Eren Bülbül Parkı” isminin verilmesiyle ilgili önerge görüşülmüştü. Ancak komisyonlardan geldiği gibi oylanan gündem maddesi, 17’ye karşı 20 oyla reddedilmişti. Bunun üzerine birim yetkililerine talimat veren Başkan Gültak, “İyi ki Varsın Eren Bülbül Parkı” yazılı tabela hazırlattı.

Başkan Gültak bugün Huzurkent Mahallesi Avşar Sokak’ta bulunan o parka giderek açıklamalarda bulundu ve tabelayı dikti. Gültak, “Nisan ayının ilk meclis toplantısını dün yaptık. Gündem maddelerimiz yoğundu. Bir tanesi de şu an bulunduğumuz yerde yapımını bitirdiğimiz yeni parka isim vermek için önerge getirildi. İsminin de ‘İyi ki varsın Eren Bülbül’ olmasını istedik. Hem mahalleli hem de muhtarımızın bu konuda talepleri oldu. Aslında bu konu geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Ancak meclis bunu görüşmedi. Dünkü meclise kadar beklettiler” diye konuştu.

“Mecliste kendilerine durumu açık bir şekilde anlatmış olmamıza rağmen maalesef kahredici bir olay yaşadık” diyen Başkan Gültak; “CHP, HDP, EMEP ve bağımsız 2 meclis üyesinin oyları ile İyi ki varsın Eren Bülbül Parkı’nın ismini veremedik. Bundan dolayı çok üzgünüm. Çünkü şehitlerimiz varsa biz bugün buradayız. Şehitlerimiz varsa bugün ezanlarımız okunuyor. Şehitlerimiz varsa biz devletiz; Cumhuriyetiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesinde ilerleyen bir devlet olmak istiyorsak şehit ve gazilerimiz sayesinde olacağız” dedi.

“BİR PARKA ŞEHİT İSMİ VEREMİYORUZ”

Özellikle CHP’ye gönül vermiş seçmenlerin de bu konudan memnun olduklarını düşünmediğini ifade eden Başkan Mustafa Gültak; “Şehitlerimizden ne istiyorsunuz? Bir tane CHP’li meclis üyesi “O zaman herkes 500 tane şehit ismi getirsin” diyerek tepki gösterdi. Böyle bir laf olur mu? Başka bir CHP’li meclis üyesi ‘oraya neden sporcuların adını vermiyoruz’ dedi.  EMEP’li meclis üyesi de ‘okullara, parklara şehit isminin verilmesini doğru  bulmuyorum’ dedi. Mantığa bakın. Dünyada herkes şehit ve gazileri ile övünürken biz burada bir parka şehit ismi veremiyoruz” ifadelerini kullandı.

“EREN’İN YAPTIĞI ŞEY, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TOPRAKLARINI KORUMAKTI”

Başkan Mustafa Gültak, konuşmasının devamında “HDP, bu tür şeylere karşı büyük alerji duyuyor. Mecliste yaşananlara baktığınızda da çok rahat ve sakindiler. Ne hikmetse CHP’li meclis üyeleri de kendilerini ifade etmeye çalıştılar ama bocaladılar. Eren Bülbül Türkiye’deki en önemli isimlerden bir tanesidir. Bir gençtir. Tek yaptığı şey Türkiye Cumhuriyeti’nin topraklarını ve vatanın bütünlüğünü korumaktı. Bunun için emniyet güçleri ile irtibata geçtiğinden dolayı bir genç hayattan alındı; şehit edildi. Bu önemli bir misyondur. Biz bunu evlatlarımıza anlatamayacaksak bu topraklarda neden yaşıyoruz?” şeklinde konuştu.

“BUNDAN DOLAYI YARGILANACAKSAM GURUR DUYARIM”

Başkan Gültak sözlerine şöyle devam etti; “Bizler Osmanlıdaki padişahlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ya da birçok siyasi lider ile övünmüyor muyuz? Şehitlerimiz de çok önemli. Biz o zaman 15 Temmuz’u da unutalım diğer şehitlerimizi de unutalım. Böyle bir şey asla kabul edilemez. 100 yıl sonra geçmişinden hiç haberi olmayan insanlara mı dönüşelim? Ben de bunun üzerine bir talimat verdim. Arkadaşlar hızlı bir şekilde hazırladı ve “İyi ki varsın Eren Bülbül” tabelasını parkımıza diktim. Birileri gelsin; yiğitse söksün. Eğer yasa, beni bir parka şehit ismini vermekten dolayı yargılayacaksa gurur duyarım. Yargılanmaya hazırım” dedi.

DAHA ÖNCE DE ŞEHİT İSMİ REDDEDİLMİŞTİ

Öte yandan, daha önce de Huzurkent Bahşiş Mahallesi’nde bulunan bir parka, Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Dibek Köyü kırsalında çıkan çatışmada şehit düşen Ramazan Bahşiş’in adının verilmesi ile ilgili önerge de muhalefet meclis üyelerinin verdiği ret oyu sonucu oyçokluğu ile yine kabul edilmemişti.

 

 

 

 

 

Başa dön tuşu